Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAO OZLIJEĐEN

Strinić izgubljen za SP: U šoku sam, tužan, razočaran...

Ivan Strinić (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
23.05.2014.
u 09:37

Kovač zasad neće zvati novog igrača. Nakon 2. lipnja, kada prijavi 23 igrača, može u slučaju ozljede prijaviti novog

Situacija je za Ivana Strinića prije nekoliko dana izgledala znatno optimističnije. Pregled magnetskom rezonancijom utvrdio je da ozljeda zadnje lože nije ništa više od običnog istegnuća, njegov Dnipro plasirao se u Ligu prvaka, osvojio je drugo mjesto u prvenstvu Ukrajine. Baš u toj posljednjoj utakmici, protiv Metalurga iz Donjecka, Strinić je izišao iz igre zbog zatezanja mišića. A nije ni trebao igrati jer je otprije imao rupturu mišića. Međutim, svijet surovog profesionalizma natjerao je Strinića u igru. I zbog tih petnaestak minuta u borbi Dnipra za Ligu prvaka Strinić je izgubio Brazil. Niko Kovač obznanio je da Strinić neće na Svjetsko prvenstvo zbog te ozljede mišića. Iz Ivana riječi su teško izlazile, preko telefona se moglo osjetiti koliko je utučen. Srušeni su mu snovi o nastupu na Svjetskom prvenstvu.

– Šokiran sam, tužan, razočaran, žalostan... Što da vam kažem, nisam se ovome nadao. Ovo je pravi šok za mene – tiho je rekao Strinić.

Svaki razgovor bio je bolan za Strinića. Sanjao je o tome kako će čuvati Neymara, pripremao se mjesecima za taj susret. Rijetki su profesionalci poput njega, brine se o svakom detalju karijere, iza sebe ima cijeli tim ljudi. Pravi je "spartanac" taj Strinić koji je u reprezentaciji od 2010. godine. Sada mu je nedostajala sreća.

– A što ću, život ide dalje. Ovo je veliki udarac. Žalim za Brazilom, uvijek ću žaliti. Izbornik je rekao da ću se oporaviti tek za dva tjedna, predug je to period i nije me mogao čekati – govori Strinić. Svjetsko prvenstvo pratit će na malom ekranu, gledat će kako će Niko Kovač nadomjestiti njegov izostanak na poziciji lijevog beka. Kovač je ostao samo na Pranjiću, stavljanje Ćorluke na tu poziciju bilo bi bogohuljenje. Premda je Strinić često bio na udaru kritika, taj lijevi bek još od doba Roberta Jarnija velika je "kockasta" boljka, nedostajat će nam u Brazilu. Kada zavrtimo film s Eura 2012. godine, onda je prava nepravda ne primijetiti da je baš Strinić bio jedna od najčvršćih karika tadašnjeg izbornika Slavena Bilića.

– Pregrmjet ću i ovo – kratko je rekao Strinić. Brazil mu je bio idealan izlog za nastavak karijere. Ugovor s Dniprom ističe mu 
krajem godine, već ga dugo prate neki engleski klubovi. Sunderland je već bio i poslao ponudu, ali Dnipro ga nije želio prodati...

>> Novi problemi za Kovača: Strinić otpao za SP u Brazilu!

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije