Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDAN UDARAC

Novi problemi za Kovača: Strinić otpao za SP u Brazilu!

Ivan Strinić
Foto: PA/Pixsell
1/2
22.05.2014.
u 11:08

– Nažalost, ne može s nama na pripreme pa onda otpada i za Svjetsko prvenstvo. Ima rupturu mišića, ali to je ozljeda od prije – rekao je Niko Kovač

Novi udarac doživjela je Hrvatska uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu. Iako je bilo naznaka kako bi zbog rupture mišića Ivan Strinić mogao propustiti Svjetsko prvenstvo u Brazilu, danas je izbornik Niko Kovač potvrdio najgore vijesti.

– Nažalost, ne može s nama na pripreme pa onda otpada i za Svjetsko prvenstvo. Ima rupturu mišića, ali to je ozljeda od prije. Nema ga smisla voditi, žao mi je zbog njega i nas – rekao je Kovač pa dodao:

– Tražimo novo rješenje i igrača koji će ga zamijeniti.

Kako je s Nikina popisa već prije otpao Ivo Iličević, ostao je na još 28 igrača koji kandidiraju za 23 mjesta. Jedino pravo rješenje za poziciju lijevog beka sada ostaje Danijel Pranjić, dok po potrebi tu poziciju može pokriti Vedran Ćorluka.

Reprezentacija će još danas odraditi jedan trening u Zagrebu, a sutra putuju u austrijski Bad Tatzmannsdorf.

– Imam ideju tko će igrati na poziciji lijevog beka. Ako se to neće na pripremama pokazati dobrim, napravit ćemo plan B, ali trenutačno o njemu ne razmišljamo – rekao je Kovač.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Izbornik je stožeru priključio dvojicu stranca, Francuza Nicolasa Joviera i Irca Barryja Hamiltona.

– Nicolas je videoanalitičar iz Montpelliera koji je dobio dopuštenje kluba da nam se priključi. On razvija sustav "sportscode" koji služi za analizu protivnika i trebao bi pomoći skautima Mariju Cvitanoviću i Andreju Panadiću.

– Hamilton je zadužen za GPS-sistem koji pokazuje koliko je koji igrač pretrčao u kojoj zoni te analizira trčanje na treningu – rekao je Kovač te zaključio:

– Pratimo velike svjetske klubove i želimo se koristiti modernim tehnikama koje oni nameću.

Hrvatska će danas u 17 sati odraditi još jedan trening u Hrvatskoj, a za Austriju kreću sutra u 14 sati.

>> Izbornik može provjeriti kako sam igrao, nadao sam se njegovu pozivu...
>> Počela akcija Brazil! Evo kako je bilo na prvom treningu

Komentara 16

Avatar flame
flame
11:45 22.05.2014.

Žao mi je Strinića, nije on tako loš kako neki misle. Dakle, dvije varijante protiv Brazila. Ofenzivnija (nadam se takvoj): Pletikosa- Pranjić, Ćorluka Lovren, Srna- Perišić, Rakitić, Modrić, Kovačić- Olić (Eduardo) i defenzivnija: Pletikosa, Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Srna- Vukojević, Modrić, Rakitić, Kovačić- Olić (Eduardo). Rebić i Kranjčar zamjene, kao i Vida ili Jelavić (po potrebi) ili jedan od spomenutih napadača.

Avatar petrolio
petrolio
11:56 22.05.2014.

neki će se smijati, ali pivarić bi bio dobar izbor - brz je, agresivan ima dobar centaršut,a ni dribling mu nije loš. minus je što nema iskustva

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
12:31 22.05.2014.

Izostanak Strinića je svakako problem. On je jedini pravi lijevi bek, sve ostalo su prinudna rješenja. Sad se postavlja pitanje zašto nije Milić bio na popisu 30 umjesto Pašalića, Močinića ili Sammira, ali mislim da je Milić zapravo Pranjićev klon, tj. lijevi vezni koji po potrebi može igrati lijevog beka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije