Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špaga

Jean Claude Van Damme postao je gibak zahvaljujući baletu

'UK, EIRE, TURKEY, HONG KONG, CROATIA ONLY No Merchandising. Editorial Use Only Mandatory Credit: Photo by Everett Collection / Rex Features ( 422330h ) BLOODSPORT, Bolo Yeung, Jean Claude Van Damme,
'Everett Collection / Rex Feature'
07.03.2012.
u 13:30

Van Damme radio je špagu na tračnicama, bačvama, stolcima, pa čak i na konopcima. U špagu se, na zahtjev novinara, rastezao i na crvenom tepihu

Premda to u svijetu sportova kojima dominira gipkost nije nikakvo čudo, kinesku špagu (tako je zovu u borilačkim sportovima) proslavio je glumac Jean Claude Van Damme. Prije no što je počeo trenirati karate, Van Damme je pet godina vježbao balet i tu je stekao rastezljivost zglobnih struktura, što će poslije koristiti u filmovima.

Van Damme špagu je radio na tračnicama, bačvama, stolcima, pa čak i na konopcima. U špagu se, na zahtjev novinara, rastezao i na crvenom tepihu. No, da nije sve u ekstremnoj gipkosti, pokazuje i primjer Meksikanke Marije Espinoze koja upravo boravi u Hrvatskoj.

Premda ne može napraviti špagu, ona je aktualna olimpijska pobjednica u teškoj kategoriji u te-kvon-dou, u sportu u kojem dominiraju nožni udarci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije