Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporan meč s Glazkovim

Fury zaprijetio IBF-u: Ako mi oduzmete naslov bacit ću pojas u smeće!

Tyson Fury
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
04.12.2015.
u 22:00

IBF je potvrdio da će uprazniti naslov ako se Fury bude borio s Kličkom prije nego s Glazkovim.

Deontay Wilder u sljedećih par dana objavit će ime protivnika za treću dobrovoljnu obranu naslova WBC-ova prvaka u teškoj kategoriji. Sigurno je da se ‘Bronze Bomber’ 16. siječnja neće boriti s Vyacheslavom Glazkovim.

Neporaženi prvi izazivač s IBF-ove ljestvice odlučio je odbiti borbu s Wilderom i prekinuti pregovore. Glazkov i njegova promotorica Kathy Duva čekaju rasplet situacije s Tysonom Furyjem kojem je Glazkov obvezni izazivač. Ukrajinac se za titulu trebao boriti protiv sunarodnjaka Vladimira Klička, ali je IBF dozvolio Kličku da se bori s izazivačem WBO organizacije Furyjem.

Nakon što je Britanac osvojio naslov, IBF je odredio početak 30-dnevnih pregovora. Direktorica Main Eventsa Kathy Duva obavijestila je organizaciju da oni odmah žele pristupiti podnošenju ponuda s čime se IBF složio i koje je zakazano za 11. prosincaKada dođe do podnošenja ponuda prvak više ne može tražiti izuzeće, potez kojim bi IBF odobrio revanš s Kličkom koji bi se trebao održati između travnja i lipnja u Njemačkoj ili Engleskoj.

IBF je potvrdio da će uprazniti naslov ako se Fury bude borio s Kličkom prije nego s Glazkovim, piše Croring. Fury je najavio da će ako mu oduzmu naslov baciti IBF-ov pojas u kantu za smeće.

- Ovo je skandalozno. Nisam još pričao s Tysonom, ali radimo na tome. Imamo revanš za koji smo vezani ugovorom, moramo prihvatiti tu borbu - izjavio je Tysonov trener Peter Fury za Boxingnewsonline i dodao:

- Borba ovolikog značaja, pa IBF bi trebao biti sretan što je uključen u takvu megaborbu. Žalit ćemo se, ali ako budu ustrajni u tome da nam uzmu naslov, taj pojas će završiti u kanti za smeće jer on ne znači ništa. Ako nas žele tako omalovažavati, Tyson Fury će na nacionalnoj televiziji baciti taj pojas u smeće. Ne daju mu priliku da zadrži taj pojas, a prešao je dalek put kako bi ujedinio naslove u kategoriji.

Ako se situacija rasplete oduzimanjem pojasa Tysonu Furyju, Glazkov će najviše profitirati. Neće se morati boriti s Wilderom, već će do svjetskog naslova moći doći protiv slabije konkurencije. Sljedeći na ljestvici izazivača je Amerikanac Charles Martin, pa europski prvak Erkan Teper, te Steve Cunningham kojeg je Glazkov pobijedio dvojbenom sudačkom odlukom u ožujku u borbi za prvog izazivača.

Ako osvoji naslov svjetskog prvaka protiv nekog od navedenih, Glazkov bi mogao raditi mečeve po Rusiji gdje uživa popularnost, ne izlagati se većim izazovima i pri tom dobro zarađivati.

>>'Imam božićni dar za Furyja i obožavatelje, želim uzvrat!'

Komentara 8

NA
nano0705
23:00 04.12.2015.

Jel ovdje itko razumije ovaj tekst? Tko je tu koga sa kime i kada?!

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
22:26 04.12.2015.

A Fury .... trebao si ostat na nogama do 7. najviše 8. runde a ti još i pobjedio... sad si shebao koncepciju i još se čudiš...

Avatar mojrodjo
mojrodjo
09:06 05.12.2015.

gdje su bili ti boksaci prije furyeve velike pobjede. fury ne placa milione da sute i budu dobri pa im narasla muda sad. fury sve ih pojedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije