Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON "KOŠARICE" EK

Župani nude pomoć Ministarstvu poljoprivrede oko programa razvoja

poljoprivreda
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
13.12.2013.
u 17:49

Nakon neslužbenih primjedbi EK na nacrt programa Programu ruralnog razvoja Hrvatske od 2014.do 2020., župani okupljeni u Hrvatskoj zajednici županija nude Ministarstvu poljoprivrede pomoć županijskih stručnjaka i razvojnih agencija u daljnjoj izradi Program

Nakon  neslužbenih primjedbi EK na nacrt Programa ruralnog razvoja Hrvatske od 2014.do 2020., župani okupljeni u Hrvatskoj zajednici županija nude Ministarstvu poljoprivrede pomoć županijskih stručnjaka i razvojnih agencija u daljnjoj izradi Programa. Podsjećaju i da su, unatoč konkretnim prijedlozima upućenim resornom ministarstvu, više puta izrazili veliku zabrinutost izradom nacrta Programa ruralnog razvoja, što je na kraju potvrđeno kritikama od strane Europske komisije.

- Kada je u pitanju regionalni razvoj Hrvatske, nema podjele na lijeve i desne. Ovo je jedinstvena prilika za povlačenje EU sredstava i jedino zajedničkim znanjem i stručnjacima za ruralni razvoj, koje hrvatske županije svakako imaju na raspolaganju, možemo postići zajedničke ciljeve i osigurati stotine milijuna eura iz EU fondova - poručio je Tomislav Tolušić, predsjednik Hrvatske zajednice županije i virovitičko-podravski župan.

Vjeruje da bi zajedničkom suradnjom ministarstava i županija na prihvatljivijem programu razvoja, njegovom provedbom i komunikacijom prema EU službama, mogli ostvariti cilj povlačenja 330 milijuna eura godišnje iz EU sredstava za ruralni razvoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije