Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština HGK

Zbog više članarina u plusu od 22 milijuna kuna

Luka Burilović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
14.12.2017.
u 06:30

U idućoj godini predsta-vništava u Beču, Münchenu, Milanu i Istanbulu

Ove godine Hrvatska gospodarska komora planirala je poslovati s manje prihoda od članarina nego lani, no zahvaljujući, kako je istaknuo na jučerašnjoj skupštini predsjednik HGK Luka Burilović, povećanom broju novih dobrovoljnih članova, uglavnom OPG-a i obrta, u svojoj blagajni imaju 22 milijuna kuna više, ukupno 192 milijuna.

Članarine pri tom imaju najveći udjel, 149 milijuna kuna, što je i njihova razina na koju se računa u idućoj godini. No, ukupni prihodi u financijskom planu za 2018., koji je jučer prihvatila skupština HGK, trebali bi se realizirati na nešto višoj razini, od 214 milijuna kuna, a čemu bi trebale pridonijeti aktivnosti od prodaje usluga, te donacije iz proračuna. Članarine će i u idućoj godini ostati nepromijenjene, a za najveći dio tvrtki to je 42 kune mjesečno. Veći interes za članstvom u Komori, pa i od onih koji nisu obveznici, Burilović je pojasnio prepoznavanjem pomoći koju im svojim uslugama pruža Komora. U idućoj godini HGK otvara predstavništava u Beču, Münchenu, Milanu i Istanbulu. Na domaćem terenu, pak, naglasak će staviti na provođenje reformi.

Komentara 2

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
07:19 14.12.2017.

ukinut ih sto prije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije