Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d.

Treba pričati o pozitivnim brojkama i pokretati pozitivne promjene

Igor Pureta
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
25.10.2016.
u 09:43

Hrvatsko gospodarstvo već sedam kvartala bilježi oporavak. Velike zasluge u tome imaju gospodarstvenici i poduzetnici, koji su ključni nositelji stabilnosti društva. Kao poduzeće koje posluje u više od 60 ureda i zapošljava oko 700 zaposlenika, vrlo aktivno doprinosimo razvoju hrvatskog gospodarstva. Između ostalog, našim osiguravajućim proizvodima pružamo instrumente zaštite od rizika malim i srednje velikim poduzećima te obrtnicima.

Sretan sam što, unatoč nestabilnoj političkoj situaciji koja je prisuta u našoj zemlji, svakodnevno čujemo sve više uspješnih poduzetničkih priča, čime razbijamo mit o tome da se ne može. Želim da mediji još više ističu pozitivne primjere i da se, prvenstveno mladima, usadi svijest o tome da svatko može pokrenuti uspješan vlastiti posao. Treba pričati o pozitivnim brojkama i pokretati pozitivne promjene, ne samo senzacionalistički isticati ono što je loše. Brojni hrvatski gospodarstvenici, sve češće pokretači start up-ova mlađi od 30 godina, svojim su idejama i projektima otvorili vrata svjetskim tržištima i najavili novo doba. Želim da se o njima priča i da ih se zadrži u Hrvatskoj.

Kako bismo podržali da se ističu oni koji ostvaruju izvrsnost u poslovanju, imaju nadprosječne poslovne rezultate, otvaraju radna mjesta i imaju izvozni uspjeh, GRAWE podržava ovaj izbor za gospodarstvenika godine. Moja je želja da nominiranih svake godine bude sve više, a konkurencija sve žešća. Sretno nominiranima!

Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d.   

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije