Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogledajte nominirane

Glasujte za gospodarstvenika i gospodarski događaj 2019. godine!

Gospodarstvenik godine
Foto: PIXSELL
1/11
05.11.2019.
u 11:25

Za odabranih pet gospodarstvenika i gospodarskih događaja možete glasati putem SMS-a

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine dodjeljuju najprestižnije poslovne nagrade u zemlji. Titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili snažan utjecaj presudno utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju na bolje ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu.

Prema glasovanju stručnog žirija nominirani za gospodarstvenika 2019. godine su: Silvio Kutić, jedan od osnivača Infobipa, Nenad Bakić, predsjednik Uprave Varteksa, Mate Rimac, osnivač i predsjednik Uprave Rimac automobila, Marinko Došen, predsjednik Uprave solinskog proizvođača auto-dijelova AD Plastica i Emil Tedeschi, vodeći hrvatski poslodavac, predsjednik Uprave i suvlasnik Atlantic grupe.

U konkurenciji za gospodarski događaj godine nominirani su ulazak Hyundai Motor grupe u vlasničku strukturu Rimac Automobila, najava javne inicijalne ponude dionica Infobipa na burzi u New Yorku, izdavanje trezorskih zapisa Ministarstva financija iz kolovoza ove godine kada se država prvi put zadužila uz negativnu kamatnu stopu, zatim zaključenje aranžmana novog financiranja Fortenova grupe, čime je u potpunosti refinanciran SPFA zajam (roll up) i osigurana srednjoročna stabilnost, kao i dugoročna održivost, rast i razvoj korporacije nastale iz posrnulog Agrokora i rezultati turističke sezone koja je prema dosadašnjim podacima već sad premašila prošlogodišnje rekordne pokazatelje.

Večernji list i Poslovni dnevnik nagrađuju poslovnu izvrsnost domaćih poduzetnika, a vi odlučujete tko će ponijeti titulu!

Glasati možete i putem SMS-a na broj 66 6705 (upišite ključnu riječ GOSP te broj osobe/događaja kojoj dajete svoj glas. Npr., ako glasate za osobu pod rednim brojem 1, poruka glasi GOSP01). Cijena SMS-a iznosi 3,72 kn (uključen PDV). Glasati možete do 27. studenog 2019. do kraja dana.

GOSPODARSTVENIK 

Mate Rimac, Rimac automobili    GOSP01

Nenad Bakić, Varteks                   GOSP02

Silvio Kutić, Infobip       GOSP03

Marinko Došen, AD Plastic           GOSP04

Emil Tedeschi, Atlantic Grupa       GOSP05

GOSPODARSTVENI DOGAĐAJ

Zaduživanje države uz negativnu kamatnu stopu                                  GOSP06

Ulazak Hyundai Motor grupe u vlasničku strukturu Rimac Automobila  GOSP07

Najava IPO-a Infobipa na NYSE                                                            GOSP08

Refinanciranje roll-up kredita u Fortenovi                                              GOSP09

Rezultati turističke sezone                                                                      GOSP10

Pri nominaciji kao i pri izboru žiri se vodio prema pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh.

Za odabranih pet gospodarstvenika i gospodarskih događaja mogu glasati čitatelji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika putem naših web platformi na internetskim adresama vecernji.hr i poslovni.hr., a glasanje putem internetske ankete je informativnog karaktera. 

Čitatelji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista i lani su gospodarstvenikom godine proglasili čelnika Podravke Marina Pucara, dok je gospodarski događaj godine bio početak gradnje Pelješkog mosta. Stručni žiri nagradio je predsjednika Uprave Adris grupe Antu Vlahovića, kojem je to bila već druga nagrada dok je događajem godine proglašena nagodba vjerovnika u Agrokoru.

Gospodarstvenik godine

● Mate Rimac, Rimac automobili
● Silvio Kutić, Infobip
● Nenad Bakić, Varteks
● Marinko Došen, AD Plastic
● Emil Tedeschi, Atlantic grupa

Gospodarski događaj godine

● Ulazak Hyundai Motor grupe u vlasničku strukturu Rimac Automobila
● Najava IPO-a Infobipa na NYSE
● Zaduživanje države uz negativnu kamatnu stopu
● Refinanciranje roll-up kredita u Fortenovi
● Rezultati turističke sezone

Zagrebačka banka: Podržavamo ovaj projekt kao poticaj izvrsnosti

Zagrebačka banka vodeća je banka u Hrvatskoj i članica UniCredita, uspješne paneuropske komercijalne banke. Na temelju svoje vodeće pozicije u Hrvatskoj zadovoljavamo stvarne potrebe klijenata pružajući stvarna rješenja koji pokreću sinergiju naših poslovnih odjela: Korporativnog i investicijskog bankarstva, Komercijalnog bankarstva i Upravljanja imovinom. Sigurnost, veličina, napredak, ali i tradicija atributi su koje građani povezuju sa Zagrebačkom bankom. Ono zbog čega je konkurentna na tržištu jest činjenica da je banka savjetnik i partner u svim specifičnim potrebama i situacijama svojih klijenata. Banka nudi pouzdana, otvorena i odgovorna rješenja te se prema klijentima odnosi s povjerenjem. Vrijednosti Zagrebačke banke svakako pridonosi i dimenzija društvene odgovornosti u poslovanju. Biti vodeća banka u Hrvatskoj ne znači samo imati najveći tržišni udio, najveći broj klijenata te inovativne i kvalitetne proizvode. To prije svega podrazumijeva svijest o vlastitoj odgovornosti i utjecaju na cjelokupnu društvenu zajednicu u kojoj Banka posluje te njenu senzibiliziranost za potrebe zajednice. Biti jednom od najvažnijih institucija u zemlji, daje joj i obvezu da podupire i bude partner hrvatskim gospodarstvenicima, aktivno sudjeluje u njihovoj promociji i doprinosi gospodarskom rastu. Upravo zbog toga, odlučili smo i ove godine podržati projekt “Gospodarstvenik godine” kao potvrdu vrijednosti i postignuća naših gospodarstvenika, ali i poticaj za daljnja unapređenja, izvrsnost i uspjeh.     

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije