Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od svibnja 2017.

Westgate ostaje bez pet modnih brendova

westgate
Martina Popovcic/PIXSELL
19.12.2016.
u 07:30

U Inditexu, u čijem su portfelju svi ti brendovi, kažu da zbog korporativne politike ne mogu komentirati ugovore s partnerima

Čak pet poznatih modnih brendova – Zara, Bershka, Massimo Dutti, Pull&Bear i Stradivarius – istodobno su zakupodavcu poslali obavijest o otkazu poslovnih prostora u zaprešićkom Westgate Shopping Centru. Svi ti brendovi dio su grupacije Inditex, a obavijest su 11. studenog 2016. poslali vlasniku Westgatea, tvrtki Shopping Centar Zagreb (SCZ).

Otkazni rok traje šest mjeseci, što znači da će ti brendovi napustiti Westgate do sredine svibnja 2017. Tih je pet zakupnika zajedno u najmu imalo 4012 četvornih metara u prizemlju trgovačkog centra, a Zara je kao zakupnik najvećeg poslovnog prostora (1955 m2) koristila i prostor na prvom katu trgovačkog centra. Od Erne Žganjar, voditeljice marketinga Westgate Shopping Cityja, dobili smo odgovor da je “poslovni odnos između Trgovačkog centra Zagreb i navedenih zakupaca nepromijenjen, kao i kvadrature zakupljenih prostora”. – Također, vlasnička struktura Westgate Shopping Cityja ostaje ista do daljnjeg. U ovoj smo godini iznajmili više od 12.000 kvadrata poslovnog prostora novim zakupcima, čime ukupna popunjenost poslovnih prostora prelazi 90% – odgovara Erna Žganjar.

Rezultati poslovanja SCZ-a loši su od samog otvaranja Westgatea u studenome 2009., što se poklapa s počecima ekonomske krize. Gubitak je 2011. dosegao gotovo 191 milijun kuna, a lani je iznosio 102 milijuna, što je ipak bolje nego 2014., kad su rashodi bili četiri puta viši od prihoda. Oko 270 mil. eura vrijedan projekt, što je daleko iznad njegove sadašnje vrijednosti, financirala je tvrtka EKZ Zagreb Entwicklungs GmbH, gdje su po 50% udjela imali Focus Invest GmbH i Braunsberger Holding. U Inditexu kažu da prema pravilima korporativne politike nisu u mogućnosti komentirati ugovore s partnerima ni rezultate prodaje njihovih trgovina u Westgateu. No sudeći po financijskim izvješćima, svi njihovi brendovi koji napuštaju Westgate dobro posluju: Zara je lani imala 391 mil. kuna prihoda i 17,7 mil. kuna dobiti, Pull&Bear 41,6 mil. kuna prihoda i 1,6 mil. kuna dobiti, Bershka 80 mil. kn prihoda i 4,6 mil. dobiti, Massimo Dutti 43,7 mil. kn prihoda i 3,4 mil. dobiti te Stradivarius 43 mil. kn prihoda i 4 mil. kuna dobiti.      

>> Evo koliko će Hrvati novaca izdvojiti za blagdansku potrošnju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije