Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi set zakona

Vlada pojednostavljuje likvidaciju: Za zatvaranje tvrtke umjesto 8.000 sada potrebno 2.500 kuna

kune,novac
Foto: Davor Puklavec/ PIXSELL
08.07.2015.
u 11:22

Manji troškovi bit će i kroz smanjenje cijene oglasa u Narodnim novinama koji su nekad koštali i do 1.900 kuna

Iz resora ministra pravosuđa Orsata Miljenića izašao je set zakona kojim će se realizirati obećanje o pojednostavljenju postupka i pojeftinjenju likvidacije tvrtke. Tako će se j.d.o.o. moći ugasiti po 90 posto manjoj cijeni nego do sada, odnosno za svega 1.000 kuna, a umjesto 8.000 kuna vlasnici d.o.o.-a plaćat će oko 2.500 kuna troškova.

Manji troškovi bit će i kroz smanjenje cijene oglasa u Narodnim novinama koji su nekad koštali i do 1.900 kuna. Vlada je donijela i odluku da će iz svih tvrtki državnih povući 60 posto neto dobiti. U službenom dokumentu sa sjednice Vlade nije pojašnjeno o kojem je službenom iznosu riječ, ali se već pisalo da je riječ oko 1,6 milijardi kuna.

Uplata u proračun mora biti izvršena najkasnije do 15. srpnja. Državna agencija Alan morat će uplatiti kompletnu neto dobit, a sredstva će biti korištena za modernizaciju Oružanih snaga.

>> Vlada smanjila rokove za likvidaciju trgovačkih društava

Komentara 1

DU
Deleted user
16:44 08.07.2015.

Kod donošenja ovih genijalnih uvijek novih propisa treba promislit i kako se osjeća netko tko je prije mjesec-dva iskeširao 8000 kuna za zatvaranje d.o.o. koje će sada koštat 2500 kuna. Što je ova garnitura čekala tri i pol godine i baš sad im se pamet prosvijetlila? Što nas još čeka? Treba li plaćat račune ili će ih prije izbora galantno oprostit svima koji ih do tad nisu platili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije