Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banski dvori

Vlada smanjila rokove za likvidaciju trgovačkih društava

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
08.07.2015.
u 10:35

Miljenić je istaknuo kako skupe objave u Narodnim novinama silno opterećuju poduzetnike

Vlada je na današnjoj sjednici potvrdila nacrt prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama  te konačni prijedlog zakona o humanitarnoj pomoći

 -  Kad je riječ o humanitarnoj pomoći, važno je uvesti dodatne mehanizme zaštite za način na koji će se taj novac trošiti - kazala je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Na dnevnom redu bio je i prijedlog Zakona o probaciji te izmjene i dopune Zakona o trgovačkim društvima koje je predstavio ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

 - Proces likvidacije trgovačkih društava traje predugo, a to se ovim zakonom mijenja. Riječ je o bitnom ubrzanju i izuzetnom smanjenju cijena. Regulirat ćemo i objavu oglasa koje su nužne prilikom svake promjene statusa. Rokove za likvidaciju trgovačkih društava smanjujemo za 200 dana, a cijenu za 90% kod j.d.o.o. te 70% kod d.o.o. kazao je Miljenić.

Miljenić je istaknuo kako skupe objave u Narodnim novinama silno opterećuju poduzetnike.

 - Omogućujemo objavu svih oglasa na internetskoj stranici, a neće koštati ništa - naglasio je ministar.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras predstavio je jutros potpisan Ugovor o zajmu vrijedan 20 milijuna eura između RH i Svjetske banke za inovacije i poduzetništvo. Više pročitajte ovdje.

 - Zajam za fond za inovativne poduzetnike je povoljan, kamata je 0,6%. Tvrtke traže takav kapital, sada ga neće morati tražiti u inozemstvu - kazao je Maras.

Raspravljalo se i o Zakonu o prijenosu mirovinskih prava te je predložena uredba o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2016. godinu koja se neće mijenjati. 

Vlada je prihvatila prijedlog odluke o sudjelovanju u dokapitalizaciji društva Podravka d.d. Koprivnica sa 40,97 milijuna kuna. HZMO će sudjelovati sa 44 milijuna kuna i Kapitalni fond sa 24 milijuna kuna.

 - Državni portfelj bi ostao na 25 + 1 dionicu - kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. 

Godišnje izvješće o radu Agencije za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada za 2014. godinu predstavila je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš.

 - U 2014. zaprimljeno je 826.948 zahtjeva za legalizaciju zgrada te je izdano 215.643 rješenja o izvedenom stanju što čini 29% - kazala je ministrica.

Ministarstvu obrane, za podmirenje troškova sudjelovanja u združenoj humanitarnoj operaciji Europske unije „TRITON“ u Sredozemlju odobreno je 11,2 milijuna kuna.

 - Većina sredstava koja izdvajamo za pomoć u humanitarnoj krizi u Sredozemlju vratit će nam se iz proračuna EU - kazao je premijer Zoran Milanović.

>> Vlada ne želi otkriti zašto je Milanović helikopterom išao na Grobnik

Komentara 18

AN
ancica99
10:37 08.07.2015.

ovako nesposobnu i lošu vladu zaista nema nitkona svijetu!

UI
Uvijek_iskreno
10:38 08.07.2015.

Strah me ovih sjednica Vlade, ne znaju što rade i uvijek donesu neku krivu odluku.

Avatar mirica19
mirica19
10:58 08.07.2015.

Ne možeš tri godine radit ne štetu poduzetnika i onda se četvrtu pojavit kao veliki spasitelj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije