Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Vlada i MOL objavili izjavu o privremenim mjerama u vezi s Inom

U zajedničkoj izjavi navodi se da MOL u ostvarivanju svojih različitih prava, uključujući ona koja se odnose na njihove dionice u društvu INA d. d., mora osigurati da se u svakom trenutku postupa u najboljim poslovnim interesima društva INA d. d.
01. rujna 2014. u 10:30 3 komentara 2214 prikaza
ina
Foto: Robert Anić/Pixell

Hrvatska vlada i mađarska naftna kompanija MOL objavile su zajedničku izjavu s ciljem, navode, da razjasne kontradiktorne izjave koje se pojavljuju u medijima nakon donošenja privremene arbitražne sudske odluke o pravima prodaje dionica INA-e od 16. kolovoza.

Podsjetimo, nakon što je međunarodni sud razmotrio odluku o privremenoj zabrani trgovanja dionicama INA-e, kako za MOL tako i za hrvatsku državu, Vlada je objavila da je arbitražni sud izdao privremene mjere protiv MOL-a koje ne sprečavaju, ali ograničavaju pravo MOL-a na prodaju dionica Ine, dok je MOL oštro demantirao te navode.

U zajedničkoj izjavi navodi se da MOL u ostvarivanju svojih različitih prava, uključujući ona koja se odnose na njihove dionice u društvu INA d. d., mora osigurati da u svakom trenutku postupa u najboljim poslovnim interesima društva INA d. d. Također, MOL se mora pobrinuti da će u slučaju bilo kakve prodaje svog dioničkog udjela u društvu INA d. d. osigurati da će se kupac obvezati te da će kao dioničar društva INA d. d. preuzeti obveze MOL-a te stoga i snositi posljedice rješenja arbitražnog suda u odnosu na valjanost ugovora vezanih za međudioničarske odnose unutar društva INA d. d.

>>I Vlada i MOL mogu prodavati Inu, rafinerije se ne gase

>>Vrdoljak: Niti želim niti smijem komentirati arbitražni postupak

Milan Bandić
Večernji doznaje
Umro je Milan Bandić!
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
 • gigi.lamorozo.9:

  Prestanite se prepucavati,sjednite i dogovorite plan razvoja Ine,ulaganja u rafinerije,uređenje benziskih postaja,zapošljavanje u maloprodaji,a ne neke sumnjive franšize.Poništiti neke ugovore koji su napravljeni u korist Mol-a,a na štetu Ine.Hitno zaustaviti izvlačenje dobiti iz Hrvatske,koju ostvaruju djelatnici Ine.počnite razmišljati pošteno, i ... prikaži još! raditi pošteno,a u svrhu povečanja dobiti Ine i Mol-a.Zapošljavati, a ne otpuštati radnike,koji padaju na teret proračuna,koji je u strašnom deficitu,smanjite plače tkz. menađerima.Ina sada može zaposliti novih 500 ljudi u maloprodaji koji trenutno nedostaju,a postojeći djelatnici padaju s nogu od prekovremenog rada koji se zataškava,i lažno prikazuje.Primjer: samo jedna bp u Zagrebu napravi dnevni promet od nekoliko stotina tisuća kuna,a to naprave 4-6 djelatnika u 24 sata.Djelatnici u 24 sata zarade svoje plače za par mjeseci unaprijed,a priča uprave je o nekim gubicima.Ina je ne srebro , nego zlato,koje se treba sačuvati.

 • Avatar štrumpf
  štrumpf:

  Sad se vidi tko laže....

 • Nikola Turajlić-jaružalo:

  @ gigi.lamorozo.9... Tvojoj naivnosti, da ne kažem gluposti, je samo nebo granica. Postoji izreka da vuk svoje pravo na ovcu ima, dok euroatlanskom vučjem čoporu pripada cijelo stado hrvatske stoke sitnog zuba, prema kojem nema bilo kakve milosti. Naši euroatlanski ... prikaži još! vukovi samo šišaju hrvatske ovce, bez da ih napasaju, a kada nemaju više osoka od istih, ostavljaju ih da crknu na mrciništu i time konči bajka o našem neizmjernom prijateljstvu sa njima. Kada ne bi nosio glavu samo zbog škrlaka, izvukao bi nekakvu pouku iz slučajeva Željezare i Rafinerije u Sisku, zar ne?