Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Potrošač

VIDEO Imate problem s operatorom? Evo kako možete napisati prigovor

Svaki korisnik usluga elektroničkih komunikacija može svoj problem riješiti bez izravnih troškova i dugotrajnog sudskog postupka, a konačna odluka HAKOM-a je obvezujuća za operatora
03. svibnja 2019. u 13:28 1 komentara 1756 prikaza
Ilustracija
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

HAKOM je jučer objavio video u kojem građanima objašnjava kako napisati prigovor operatorima, a u pripremi je i drugi video o promjenama propisa pri sklapanju ugovora putem telefona. Naime, kako su objavili, od ove godine HAKOM će dio svojih aktivnosti informiranja i edukacije korisnika elektroničkih komunikacija obavljati i putem videa za one korisnike koji preferiraju video kao način edukacije ili dolaska do informacija o svojim pravima ili obavezama operatora.

Prometna i vozačka dozvola Nepostojeći dokument Nemate više knjižicu vozila? Onda biste mogli imati teškoće poput ovog građanina

U prvom videu tako se bave zakonom propisanim postupkom rješavanja nekog problema koji korisnik može imati sa svojim operatorom, od neispravnog i previsokog računa ili nedovoljne kvalitete usluge do svih onih slučajeva u kojima korisnik smatra da operator nije postupio prema važećem ugovoru.

Pogledajte video:

 

Kako kažu u HAKOM-u, svaki korisnik usluga elektroničkih komunikacija tako može svoj problem riješiti bez izravnih troškova i dugotrajnog sudskog postupka, a konačna odluka HAKOM-a je obvezujuća za operatora. Isto tako, HAKOM koristi sporove koje korisnici pokreću protiv operatora kao informaciju i putokaz što na tržištu treba mijenjati kako bi se ono što bolje uredilo.

Kakva je situacija Unos rabljenih automobila nezaustavljivo raste - evo zašto pada prodaja novih

U izradi je drugi takav video koji će se baviti promjenama propisa pri sklapanju ugovora putem telefona, koje stupaju na snagu 1. kolovoza ove godine. Naime, od tog datuma ugovor dogovoren s operatorom putem telefona smatrat će se sklopljenim tek nakon naknadne potvrde suglasnosti korisnika na operatorovu ponudu, koja će morati biti prethodno dostavljena korisniku na trajnom mediju.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...