Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Potrošač

Uskoro novi krug programa subvencioniranih stambenih kredita

Novi početak već ovog proljeća
28. siječnja 2020. u 08:45 2779 prikaza
OTP banka
Foto: Promo

Nestrpljivo čekate na otvaranje novog kruga prijava za subvencionirane stambene kredite Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama najavljen za proljeće ove godine? Onda je odlično vrijeme da se podsjetite na uvjete pod kojima je još protekle jeseni bilo moguće ugovoriti stambeni kredit uz državnu subvenciju, uz pretpostavku da se u proljetnom krugu kriteriji neće mijenjati.

Očekivani kriteriji

A evo kakvi su kriteriji bili zadani u proteklom krugu prijava: na poziv su se mogli javiti građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji ispunjavaju uvjete za dobivanje stambenog kredita koje utvrđuje banka, koji nisu stariji od 45 godina te koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću, odnosno koji će postojeću nekretninu prodati kako bi kupili veću.

Subvencioniranje kredita odobrava se do najviše 1.500 eura po metru kvadratnom u kunskoj protuvrijednosti, a subvencije se kreću od 30 do 51 posto vrijednosti nekretnine. Najveće dobivaju oni koji namjeravaju kupiti stan ili kuću ili izgraditi kuću u najnerazvijenijim područjima, dok 30 posto mjesečne rate kredita ide onima koji su odlučili kupiti ili izgraditi nekretninu u urbanim središtima poput Zagreba.

Proces prijave

Razmišljate li o podnošenju zahtjeva za stambeni kredit uz državnu subvenciju, trebate odabrati kuću, stan ili građevinsko zemljište, nakon čega slijedi odabir banke. OTP banka će, kao i dosad, ponuditi konkurentne uvjete ugovaranja kredita, a više informacija o ponudi bit će dostupno vrlo skoro. Nakon odabira kreditne institucije, potrebno je prikupiti svu potrebnu dokumentaciju navedenu na internetskoj stranici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama te popunjene obrasce i dokumente dostaviti banci koja će ih za vas predati APN-u.

Zanima li vas više detalja ili trebate savjet i informaciju o konkretnim koracima, OTP banka vam može u tome pomoći. Kako biste se na vrijeme pripremili i predali svoju prijavu bez nervoze, obratite nam se već sad s povjerenjem.

Slanjem svojih kontakt podataka na vrijeme ćete dobiti sve informacije potrebne za pravovremeno predavanje zahtjeva za subvencioniranje stambenog kredita u proljeće ove godine sukladno najavama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama objavljenim u medijima i Zakonskim odredbama.

Predsjednik Zoran Milanović održao  izvanrednu konferenciju za medije
'VEĆ SVIMA UPADA U OČI'
Austrijski list analizirao Milanovića: Ruska zvijezda i prijatelj Kremlja koji je prešao sve granice
Argeta
Zero Food Waste
Svaki dan sam naviknut bacati ostatke kruha. Evo zašto sam to odlučio promijeniti