Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U Solinu održani Regionalni dani EU fondova

U Solinu održani Regionalni dani EU fondova
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
27.09.2018.
u 15:22

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 27. rujna 2018. u Teatrinu Gradske knjižnice u Solinu. Manifestaciju su pozdravnim govorima otvorili Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina i Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.  Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Splitsko-dalmatinske županije kroz Fondove EU“ na kojoj su sudjelovali Jelena Pavičić, voditeljica Odjela za odabir projekata i financijsko upravljanje u Ministarstvu turizma, Jozo Sarač, v.d. Ravnatelj pri JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ, Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Solina te Marija Stupalo iz tvrtke Salona Var.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Nastavno na panel diskusiju uslijedila su stručna predavanja pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja“ na kojima je Jelena Goričanec Mamić iz Ministarstva turizma predstavila aktualne i buduće natječaje u području turizma, Ines Ličina iz HAMAG-BICRA nove financijske instrumente za ruralni razvoj, a Rade Dubreta iz HAMAG-BICRA ključne korake provedbe projekata te najčešće pogreške prilikom predaje projektne prijave. Na kraju edukativnog dana je Boris Pekić, savjetnik za financije i EU fondove te direktor tvrtke „UHY Savjetovanje“, održao radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati kako pripremiti projektnu dokumentaciju.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije