Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Potrošač

U HPB-u veliki interes za APN kredite i ove godine

U novom krugu subvencioniranih stambenih kredita HPB sudjeluje s najnižim kamatnim stopama kao i ranijih godina, a novost je najpovoljniji nenamjenski kredit
09. ožujka 2021. u 08:33 3420 prikaza
HPB

Hrvatska poštanska banka i u 2021. godini ima najbolju ponudu za APN što za klijente znači da će imati najniže ukupne troškove subvencioniranih stambenih kredita.

Za novi krug APN programa HPB je ponudila najniže efektivne kamatne stope koje za kunski kredit iznose maksimalno 2,09% (nominalna kamata 1,99%), a za kredit u eurima maksimalno 2,15% (nominalna kamata 2,05%)*. Banka je za kunske kredite dodatno snizila kamatne stope u odnosu na prethodni krug APN-a u rujnu 2020., kada je također sudjelovala s najpovoljnijim uvjetima kreditiranja.

Banka odobrava kredite na 15 do 30 godina, za prvih 7 godina kamatna stopa je fiksna**, umjesto klijenta snosi trošak procjene vrijednosti nekretnine, ne naplaćuje naknadu za obradu kredita te je osigurala  povoljne uvjete ugovaranja police osiguranja nekretnine.

I ove godine predbilježbe ukazuju na veliki interes građana da stambeni kredit uz subvenciju države realiziraju putem HPB-a za koju je APN iznimno značajan kreditni program.  

Podršku rješavanju stambenog pitanja mladih uz državne subvencije HPB je ove godine unaprijedila uvođenjem i posebnog nenamjenskog kredita uz kamate koje se, ukoliko je ugovorena polica osiguranja redovite otplate, snižavaju čak na 2,99% odnosno EKS od 3,75%*, istu za kune i eure.

Ranije tranše APN kredita pokazale su da postoji potražnja korisnika za dodatnim izvorima financiranja opremanja vlastite nekretnine, zbog čega je HPB uvela novi nenamjenski kredit uz najpovoljnije uvjete i gotovo prepolovljenu kamatnu stopu u odnosu na redovnu liniju nenamjenskih kredita. Ovi izrazito povoljni uvjeti financiranja mogu se ugovoriti uz odobrene APN stambene kredite, u iznosima do 220.000 kuna ili 30.000 eura na rok do 10 godina, a za kredite do 50.000 kuna nema niti troška javnog bilježnika. 

Sudjelovanje u programu subvencioniranih stambenih kredita rezultira stalnim rastom povjerenja klijenata koji HPB biraju kao banku s najpovoljnijim kamatama, značajnim pogodnostima i iskusnim bankarskim timovima. Svojim programom financiranja za mlade koji kupuju ili grade vlastiti dom HPB podržava Vladinu inicijativu za poticanje demografske obnove te kontinuirano provodi vlastitu misiju o stvaranju uvjeta za bolji život u Hrvatskoj.

Pozivamo naše klijente i sve građana mlađe od 45 godina koji planiraju riješiti stambeno pitanje da se što prije jave u HPB kako bi uz podršku Banke na vrijeme pripremili sve potrebno za realizaciju kredita uz subvencije države jer predaja zahtjeva u APN počinje već od 29. ožujka.

Sve važne informacije uz mogućnost predbilježbe su na internetskim stranicama HPB-a www.hpb.hr. Kontakt centar 0800 472 472 i cijela poslovna mreža s posebnim timovima bankara na raspolaganju je za upite zainteresiranih građana, predbilježbe, obradu zahtjeva i svu potrebnu podršku kako bi na vrijeme prikupili potrebnu dokumentaciju za planirani kredit i ugovorili ga u HPB-u. 

*Uvjeti o stambenom potrošačkom kreditu i nenamjenskom kreditu za korisnike stambenog potrošačkog kredita na temelju Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, ukupni iznosi kao i reprezentativni primjeri kredita dostupni su ovdje.

**Po proteku 7 godina, kamatna stopa postaje promjenjiva što, kao i promjena tečaja, može utjecati na visinu anuiteta.

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće