Naslovnica Biznis Potrošač

Temperature padaju ispod nule. Nemojte zaboraviti zaštititi ovaj uređaj

Potrošačima se predlaže da za zaštitu upotrebljavaju daske, stare deke, tkanine, stiropor, slamu, jutene vreće
14. prosinca 2018. u 10:38 6 komentara 29453 prikaza
Snijeg
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Splitski Vodovod i kanalizacija (ViK) izvijestili su jutros građane da zbog niskih temperatura zraka koje se spuštaju ispod nule obvezno zaštite svoje interne vodomjere i vodne instalacije od smrzavanja. Naravno, takvo upozorenje vrijedi i za sve ostale potrošače u Hrvatskoj. 

Predlaže se da potrošači zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame,  jutenih vreća.

Snijeg na HAK-ovim kamerama Pogoršanje vremena U Gospiću već 21 cm snijega. HAK: Ne krećite na put bez zimske opreme

"Sve naše potrošače upozoravamo da na vrijeme provjere i poduzmu zaštitne mjere kako uslijed smrzavanja vode u cijevima ne bi dolazilo do prekida isporuke pitke vode domaćinstvima. Napominjemo da interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje zaduženi su korisnici, a u sklopu mjera od smrzavanja potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka te instalacije koje su izložene hladnoći (vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata) i u negrijanim objektima (vikendice, garaže, konobe i sl.)", poručili su građanima u svom priopćenju iz ViK- a.

Kako se dalje navodi u priopćenju, s obzirom na najave skoroga razdoblja niskih temperatura zraka koje bi se mogle spuštati i ispod ništice, potrošačima predlažu da zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame, jutenih vreća, da ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini.

Atomobil u Sarajevu udario u semafor Opasna poledica VIDEO Baš ga je zanijelo. Otklizao autom po snijegu i zaletio se u semafor

Osim toga u vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje te kod odlaska na duži put treba zatvoriti ventil iza vodomjera i ispustiti vodu, te pripaziti na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima).

Pogledajte video: Ovo su najbolje zimske gume

[video: 27377 / ]
Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

  • miyamoto:

    De ba !(de bona, de bolan)

  • inot:

    aaaahahahaha

  • mladineo:

    Vodomjer je u vlasništvu vodoopskrbe i oni su kao takvi dužni zaštititi svoje vodomjere , Amen