Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjak savjetuje

Studentski račun i bez naknade ako ne uključuje druge financijske usluge

'15.10.2013., Zagreb - U Nacionalnoj i sveucilisnoj knjiznici odrzan je sajam stipendija za studente. Studentice Ivona i Martina.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
06.11.2013.
u 14:55

U ovom broju savjetuje vas Igor Mihaljević, financijski savjetnik i izvršni direktor ureda za mjerenje zadovoljstva klijenata u PBZ-u.

P: Redovita sam studentica druge godine fakulteta. Uglavnom se sama uzdržavam; radim poslove preko student-servisa i čuvam djecu. Povremeno mi, kad mogu, pomognu i roditelji koji su umirovljenici s niskim primanjima. Zanima me mogu li u banci otvoriti račun za povremene uplate, odnosno koji je najbolji način da kao student otvorim poseban račun, a da uključuje što više usluga? Mogu li imati i dopušteno prekoračenje – pita Helena T. iz Vinkovaca.

O: Najpovoljnija je opcija za studenta otvaranje studentskog paketa usluga. U Privrednoj banci Zagreb studenti imaju mogućnost ugovoriti Indeks plus studentski paket s mjesečnom naknadom za vođenje računa od 4,98 kuna. Paket omogućava korištenje više proizvoda i usluga banke: tekućeg i žiro-računa u kunama; a predviđa i opciju korištenja dopuštenog prekoračenja po tekućem računu do 1000 kuna. Na iskorišteni iznos dopuštenog prekoračenja kamatna stopa iznosi 8,98 posto godišnje i fiksna je, a kako nema dodatnih troškova, jednaka je i efektivna kamata.

Također, moguća je i obročna otplata do 1000 kuna po VISA Inspire kartici tekućeg računa bez kamata i naknada. U sklopu paketa banka izdaje i American Express Start Card karticu za studente s limitom potrošnje od 2000 kuna, za kupnju odjednom ili na rate bez kamata i naknada. Uključene su i usluge internetskog bankarstva PBZ365@NET i mobilnog bankarstva mPBZ uz mToken, dostava izvatka tekućeg i žiro-računa u kunama na e-mail te trajni nalog sa žiro-računa u kunama na tekući račun.

Studentski paket otvaramo klijentima do 27 godina, a svi klijenti koji ga ugovore nakon primanja American Express Start kartice za studente imaju na raspolaganju i program uštede kod odabranih partnera.

Za više informacija o pogodnostima za studente kreirali smo poseban studentski portal na web-adresi student.pbz.hr. U studentskoj poslovnici Cibona u Zagrebu te u studentskoj zoni poslovnice na Cvjetnom trgu u Zagrebu, nudimo dodatne sadržaje za studente kao što su: usluga studentskog bankara, korištenje tableta i besplatno surfanje internetom. Također, ako vam odgovara, vrijeme između dva predavanja možete provesti u prostoru koji smo posebno osmislili za studente.

No ako studenti žele samo ugovoriti korištenje tekućeg računa, mogu ga otvoriti bez naplate naknade za vođenje računa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije