Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Što digitalna transformacija donosi gradovima?

Zagreb Forum 2018: Digital Transformation of Cities
25. svibnja 2018. u 08:49 303 prikaza
Zagreb Forum 2018
Foto: Promo

Ovog proljeća Zagreb postaje mjestom okupljanja vrhunskih domaćih i međunarodnih stručnjaka koji će raspravljati i konstruktivno odlučivati o digitalnoj transformaciji gradova.

Konferencija Zagreb Forum 2018 održat će se 28. svibnja 2018. godine u Zagrebu u prostoru Tehnološkog parka Zagreb na Zagrebačkom velesajmu. Konferenciju organizira Razvojna agencija Zagreb u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, GFS (GoForeSight) Institutom i Ekonomskim institutom, Zagreb. Zemlja partner ovogodišnje konferencije je Republika Francuska. Osnovni cilj događaja je prijenos znanja i tehnologije na globalnoj razini te povezivanje grada Zagreba s inovativnim partnerima iz Europske unije.

Počasni govornik Zagreb Foruma 2018 bit će Vedrana Jelušić Kašić, glavna regionalna direktorica Europske banke za obnovu i razvoj, a inovativne ideje i iskustva kroz izlaganja i raspravu predstavit će etablirani međunarodni stručnjaci iz Sofije, Orleansa, Ljubljane i Münchena. Fokus rasprava bit će usmjeren na implementaciju digitalnih vještina, pristup podatcima, satelitsku komunikaciju, investicije i izazove tehnologija koje podupiru digitalnu transformaciju.

Na šestoj međunarodnoj konferenciji Zagreb Forum bit će dodijeljena Zagreb Forum i SmartEIZ nagrada za doprinos razvoju inovacijskog ekosustava.

Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb - TPZ koji je inicijator i predsjedatelj Zagreb Foruma najavljuje skorašnju konferenciju ovim riječima: „Ove godine obilježavamo šestu godinu Zagreb Foruma. Ta činjenica ukazuje na dobar i dugoročan koncept koji smo postavili na samome početku djelovanja. Teme o kojima smo da sada poticali raspravu često su zvučale futuristički i apstraktno. Danas kada pogledamo unatrag, sasvim je jasno da smo detektirali izazove koji su u međuvremenu postali dijelom razvojnih strategija gradova i društva. Neke od preporuka Foruma već su zaživjele u implementaciji kroz različite domaće i međunarodne projekte, a vjerujemo kako ćemo takav niz nastaviti i ovim Forumom čiji fokus stavljamo na važnost digitalne transformacije gradova, kao i na benefite za unapređenje života građana koje ona neupitno nosi.“

Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici 2018.zagrebforum.eu.

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja