Naslovnica Biznis Gospodarstvo

'Regionalni dani EU fondova' započeli u Gradu Ivancu

Brojni sudionici na besplatnim edukacijama saznali sve o mogućnostima korištenja EU sredstava
13. lipnja 2018. u 16:06 0 komentara 787 prikaza
Ivanec: Održan poslovni skup Regionalni dani EU fondova
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/20

U gradu Ivancu održano je informativno-edukativno događanje „Regionalni dani EU fondova“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Riječ je o prvoj u nizu manifestacija koje će biti održane u 30 gradova diljem zemlje s ciljem informiranja javnosti o mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije. Brojni sudionici na besplatnim edukacijama u Ivancu imali su priliku iz prve ruke upoznati se s dosadašnjim postignućima i rezultatima korištenja EU fondova.

Bojan Lončarić, predsjednik GDi Konferencija o EU fondovima Poduzetnici vladi: smanjite naknade na cijenu rada! Želimo platiti ljude više!

Kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je ovaj edukativni projekt kako bi dodatno upoznalo građane Hrvatske s mogućnostima financiranja projekata putem EU fondova i pružilo im smjernice gdje mogu pronaći potrebne informacije i osnovno znanje kako bi se odvažili prijaviti svoje projektne ideje i iskoristili sredstva koja su im na raspolaganju.

Ivanec: Održan poslovni skup Regionalni dani EU fondova
1 / 26
Ivanec: Održan poslovni skup Regionalni dani EU fondova

„Regionalne dane EU fondova“ u Ivancu su pozdravnim govorima otvorili Milorad Batinić, gradonačelnik grada Ivanca i Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Uslijedila je panel diskusija pod nazivom "Kako poboljšati tržište rada u Republici Hrvatskoj uz pomoć EU fondova", na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, predstavnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Vesna Jakopec, savjetnik za radnu politiku i zapošljavanje Hrvatske gospodarske komore Davorko Vidović, savjetnica glavnog direktora za radne odnose i ljudske potencijale u Hrvatskoj udruzi poslodavaca Milica Jovanović i predsjednik uprave tvrtke Finesa Consors Josip Šumečki. Neke od tema o kojima su raspravljali bile su na koje načine direktno i indirektno novac EU fondova pomaže zapošljavanju, kako zadržati radnike i zaposlenost u radno intenzivnoj industriji gdje su plaće niske, može li se u Hrvatskoj po pitanju zapošljavanja postići politički i širi društveni konsenzus, kakvo je stanje sa zaposlenosti u ivanečkom kraju i kakvo je u usporedbi s državom, kako zaustaviti iseljavanje mladih i kako poboljšati obrazovni sustav te koji su to instrumenti Europske unije koji su nam na raspolaganju po tom pitanju.

Blaženka Divjak Stiže novac Ministrica Divjak: Iz EU fondova stiže još 600 milijuna kuna za znanost

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna predavanja za potencijalne i postojeće korisnike EU fondova. Na predavanju “Postupci za dodjeljivanje sredstava iz EU fondova”, pregledom poziva za dostavu projektnih prijedloga, Josipa Markušić i Martina Brlić iz agencije HAMAG-BICRO objasnile su uvjete prijave i kriterije odabira kao i financijsku konstrukciju ulaganja te kako sustav dodjele EU sredstava funkcionira. Na stručnom predavanju za napredne korisnike pod nazivom "Mogućnosti financiranja iz EU fondova za poduzetnike", Ines Ličina i Emanuel Sinković iz tvrtke HAMAG-BICRO sudionicima su pružili ključne informacije za uspješan razvoj i provedbu EU projekta te mogućnosti financiranja u okviru otvorenih natječaja za male i srednje poduzetnike.

Po završetku predavanja, održala se i interaktivna radionica "Koraci razvoja i prijave projekta na natječaj” na kojoj je Dragana Raić, stručnjakinja za EU fondove iz Sopra projekta, sudionicima prezentirala kako izraditi projektni prijedlog i uspješno podnijeti projektnu prijavu.Manifestacija “Regionalni dani EU fondova” namijenjena je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmjeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata, a s krajnjim ciljem poticanja konkurentnosti, stvaranja novih radnih mjesta i unaprjeđenja kvalitete života građana na svim područjima Republike Hrvatske.

Jerzy Kwieciński Jerzy Kwieciński Prijava za europski fond sada se 
sastoji od samo jednog papira

Sljedeće besplatne edukacije u sklopu projekta „Regionalni dani EU fondova“ održat će se 21. lipnja 2018. u Biogradu na Moru, gradu koji je zahvaljujući uspješnom povlačenju sredstava iz EU fondova doživio društveni i gospodarski procvat.

Više informacija na:

www.danifondova.eu

www.strukturnifondovi.hr

Poslovni uzlet grada Bakra Poslovni uzlet EU fondovi su zahtjevni, ali trud se višestruko isplati
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.