Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Prosječna zagrebačka neto plaća 7.772 kune

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak je iznosila 11.058 kuna, što je nominalni rast za 0,5 posto u odnosu na ožujak 2019. godine.
20. lipnja 2020. u 09:48 4 komentara 420 prikaza
Novac/Ilustracija
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 7.772 kune, što je nominalni rast od 0,8 posto u odnosu na ožujak prošle godine, pokazuju podaci zagrebačke statistike.

Ilustracija PROSJECI SU VARLJIVI Deset posto zaposlenih Hrvata ima plaću više od 10.000 kn, ali svaki drugi ima ispod 5.600

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za ožujak na razini Hrvatske koja je iznosila 6.713 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.059 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu isplaćena u djelatnosti financijske uslužne djelatnosti, osim osiguranja i mirovinskih fondova, u iznosu od 12.503 kune.

Radovi na zgradama stradalima u potresu i raščišćavanje ulica još traje.Radnici Zagrebačkih cesta uklanjaju šutu i građevinski otpad rast za 2,1 posto Prosječna zagrebačka neto plaća za siječanj 7.797 kuna

Nasuprot tomu, najniža je neto plaća za ožujak isplaćena u djelatnosti proizvodnja kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 4.015 kuna.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak je iznosila 11.058 kuna, što je nominalni rast za 0,5 posto u odnosu na ožujak 2019. godine.

NAKON BROJNIH REAKCIJA
Nikome nije promaklo! Sada se zna odakle Doris masnice na koljenima
Od polja do stola
Zelena strategija
OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja
  • moj glas:

    a u ostatku hrvatske 4-5000

  • i90n2A2V1:

    To nije u redu da Zagreb ima sve a ostatak hrvatske nema ništa. Treba napraviti kao Švicarski sistem.

  • than:

    Centralizacija i to nabijanje plaća bez realne osnove nas je i dovelo do ovoga. A sada, ajmo izmisliti još poneki novi porez.