Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EBRD

Prognoza rasta BDP-a pala sa 1,5 na 1 posto

vlada
Robert Anić/PIXSELL
21.01.2014.
u 20:30

Izgledi za Hrvatsku još su neizvjesni i očekuje se tek umjeren povratak rastu, ističu u EBRD-u.

EBRD je spustio jesensku prognozu rasta hrvatskog BDP-a u 2014. godini sa 1,5 na jedan posto, a Slovenija je ostala jedina država kod koje se očekuje pad u ovoj godini, i to dva posto.

Izgledi za Hrvatsku još su neizvjesni i očekuje se tek umjeren povratak rastu, ističu u EBRD-u, koji u svom izvješću dodaje da bi članstvo u EU trebalo zemlji omogućiti da iskoristi prednosti neograničenog pristupa jedinstvenom tržištu i značajnim sredstvima EU.

Za čitavu regiju tranzicijskih gospodarstava te južnog i istočnog Mediterana EBRD u 2014. predviđa rast gospodarske aktivnosti po stopi od 2,7 posto.

>>Nova metodologija uvećala BDP 2,4%

>>'Pad broja nezaposlenih tek kad BDP bude veći od dva posto'

Ključne riječi

Komentara 1

SA
sasoon
10:55 22.01.2014.

Kakav rast? Na osnovu čega? Proizvodnja je sve manja, investicija nema, porezi su visoki. BDP ima samo jedan smjer, a to je padanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije