Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Prihodi za 29,2 milijuna kuna manji nego lani, ali izvoz raste

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila uspjela je promijeniti trend negativnog operativnog poslovanja, ali neto rezultat još uvijek je negativan
01. svibnja 2019. u 15:35 0 komentara 197 prikaza
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Grupacija Đuro Đaković ostvarila je u razdoblju o siječnja do ožujka ove godine prihode u visini od 111,4 milijuna kuna, a rashode u visini od 116,2 milijuna kuna, navodi se u izvješću o poslovanju ove tvrtke. Ostvaren je gubitak u poslovanju u iznosu od 4,8 milijuna kuna prije oporezivanja, odnosno gubitak bez prekinutog poslovanja u visini od 2,5 milijuna kuna. Istovremeno je ostvaren pozitivan EBITDA od 5,9 milijuna kuna.

Obrovac ZABORAVLJENI GRAD 'Dobro je ovdje. Nema više nikog pa ste prvi na redu u banci'

Poslovni prihodi manji su za 29,2 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu, ali izvoz bilježi rast od 8,9 milijuna kuna zahvaljujući rastu u segmentu transporta i čini 80 posto ukupnih poslovnih prihoda.

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila uspjela je promijeniti trend negativnog operativnog poslovanja, ali neto rezultat još uvijek je negativan. U Đakoviću ističu i konstantno nisko učešće segmenta obrane u prihodima ove tvrtke, što daje dodatan prostor za rast ukupnih marži na razini društva kad program bude sudjelovao s većim postotkom u prihodima.

- Tvrtka Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d. nakon donesene odluke o napuštanju proizvodnje teške opreme u procesu je dovršetka ranije ugovorenih poslova te će glavnina poslova biti dovršena u drugom kvartalu ove godine. Ovaj proces rezultirat će značajnim smanjenjem broja zaposlenih u ovom društvu, ali i zaustavljanjem stvaranja gubitaka ovog segmenta poslovanja. Preostala dva društva posluju pozitivno i u skladu s planiranim ostvarenjima – ističu u slavonskobrodskoj grupaciji.

Bukurešt HRVATSKA ZAOSTAJE Bili su daleko iza nas, a sada im je u zadnje 2 godine plaća porasla dvostruko!

Nakon realizacije kredita HBOR-a krajem prethodne godine te poboljšavanja ročnosti obveza i postizanja bolje likvidnosti, u prvom kvartalu 2019. ostvarena su dodatna poboljšanja u radnom kapitalu te je neto radni kapital pozitivan i iznosi 25,3 milijuna kuna. Krajem ožujka Grupacija je imala ukupno 544,1 milijuna kuna ugovorenih poslova.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.