Naslovnica Biznis Potrošač

Poticaji za samozapošljavanje (ni)su sve

Mladi poduzetnici mogu se privatno obratiti Ferratum banci kako bi na najlakši način pozajmili dodatni novac i kupili ono što nisu uspjeli sa poticajima i vlastitim sredstvima
12. prosinca 2018. u 12:19 654 prikaza
Ferratum banka
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

Poticaji Europske unije za samozapošljavanje dali su veliki vjetar u leđa mnogim novim poduzetnicima, pogotovo malim obrtnicima. Koriste ih oni koji imaju dobru poslovnu ideju, ali im je potrebna financijska pomoć za pokretanje posla, te pojedinci koji dugo nisu mogli pronaći posao, pa su odlučili postati sami svoji šefovi.

Poticaji su uspjeli učiniti ono što je ljudima koji pokreću vlastiti posao vrlo važno – osigurati im potrebna sredstva za rad i podmiriti jednogodišnje doprinose. Ovime su se izbjegle sve zamke poslovanja u začetku – vlasnik nije morao ulaziti u posao u minusu, zbog uloženih sredstava, a poslovanju je osigurano vrijeme uhodavanja, prije nego posve postane samostalno.

Ipak, čak i ovakvi poticaji nisu posve financijski rasteretili nove poduzetnike. Poticaji za samozapošljavanje podmiruju nabavku opreme i mnoge druge usluge, ali podmiruju samo troškove bez uračunatog iznosa PDV-a. To znači da vlasnicima firmi i obrta još uvijek ostaje nemala cifra koju moraju sami platiti pri kupovini opreme. Na osigurani poticaj od 55 000 kn, tu je barem 10-ak tisuća kuna troškova PDV-a, a u poslu koji se tek razvija, može biti teško zaraditi toliko dodatnog novca samo za PDV.

Pomoć banke za početak poslovanja

Srećom, mladi poduzetnici mogu se privatno obratiti Ferratum banci kako bi na najlakši način pozajmili dodatni novac i kupili ono što nisu uspjeli sa poticajima i vlastitim sredstvima. U samo nekoliko klikova mogu iskoristiti akciju besplatnih kredita Ferratum banke za sve nove korisnike. Riječ je o kratkoročnim gotovinskim pozajmicama kojima za iznose od 300 do 4000 kn koje podižete s 0 kn troškova, uz rok otplate do 30 dana. Da, vratit ćete točno onoliko koliko ste posudili!

Krediti se mogu podići bez odlaska u banku i nepotrebnog gubljenja vremena, što može biti od velike važnosti ljudima koji tek započinju vlastiti posao. Sve što morate učiniti je provesti kratko vrijeme pred kompjuterom ili na uređajima kojima možete pristupiti internetskoj stranici ferratumbank.hr. Tamo jednostavno ispunite online prijavu i odaberite iznos kredita i rok njegove otplate.

Ferratum banka | Autor : PROMO Foto: PROMO

Unesite osobne podatke i putem Instatora procijenite kreditnu sposobnost, što će uvelike ubrzati proces njegova odobrenja. Nakon slanja online prijave, pošaljite i obostranu sliku osobne iskaznice, obostranu sliku kartice tekućeg računa i sliku osobne uz lice njena vlasnika. Nakon odobrenja kredita, mailom ćete dobiti ugovor o kreditu kojeg potpisanog vratite banci, zajedno s potvrdom o jamstvu. Ubrzo nakon toga, kredit sa 0% bankovnih naknada će biti vaš!

Nabavite ili popravite neophodnu opremu uz 30% popusta na bankovnu naknadu

Za sve postojeće korisnike Ferratum banke, još uvijek traje akcija popusta od 30% na bankovnu naknadu, uz otplatu do 30 dana. Ako vam tijekom poslovanja treba dodatni poticaj koji možete iskoristiti kao privatna osoba, u Ferratum banci možete podignuti brze zajmove bez dodatnih poteškoća ili velikih zaduživanja.

Pokretanje posla nikada nije lako, čak i uz odlične mjere samozapošljavanja kakve nudi EU u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje. U tim trenucima dobro je imati nekoga tko će stati uz vas i pomoći da već u početku vaše poslovanje ne podlegne velikim troškovima, prije nego dobije mogućnost uopće se razviti u nešto značajno i profitabilno!

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas