Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE OSTATI U EU

Posljedica Brexita: Stotinjak kompanija preselilo poslovanje u Nizozemsku

Rotterdam
Foto: Pixabay/ilustracija
1/2
26.08.2019.
u 12:10

Njemačka, Francuska, Belgija i Irska glavni su konkurenti Nizozemskoj u privlačenju kompanija koje sele poslovanje zbog Brexita.

Stotinjak kompanija preselilo je poslovanje iz Britanije u Nizozemsku ili tamo osnovalo urede kako bi ostale unutar Europske unije nakon planiranog izlaska Velike Britanije iz EU-a, objavila je u ponedjeljak nizozemska državna agencija.

Slične poteze razmatraju u još 325 kompanija koje brine gubitak pristupa tržištu EU-a nakon Brexita, dodaju u nizozemskoj agenciji za strana ulaganja.

“Kontinuirana rastuća neizvjesnost u Velikoj Britaniji i sve izraženija mogućnost Brexita bez dogovora zadaju tim kompanijama velike ekonomske glavobolje", rekao je Jeroen Nijland, povjerenik u državnoj agenciji NFIA.

Foto: Reuters/Pixsell

Zbog toga se, po njegovim riječima, sve više kompanija okreće Nizozemskoj kao mogućoj novoj bazi na europskom tržištu.

Riječ je kompanijima u segmentu financija, informacijske tehnologije, medija, oglašavanja, bioznanosti i zdravstva, dodaje se u priopćenju agencije. Njemačka, Francuska, Belgija i Irska glavni su konkurenti Nizozemskoj u privlačenju kompanija koje sele poslovanje zbog Brexita.

Preuzevši premijsku dužnost prošlog mjeseca, Boris Johnson poručio je da će Britaniju izvesti iz EU-a krajem listopada sa dogovorom ili bez njega, podsjeća Reuters.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije