Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Pomoćnik ministra financija najavio novo zaduženje od milijardu eura

U prva četiri mjeseca proračunski je manjak iznosio 7,4 milijarde kuna, a Fičor kaže da će Vlada učiniti sve da se proračunski manjak zadrži na planirane 13,6 milijarde kuna.
08. svibnja 2014. u 13:22 2 komentara 415 prikaza
Miljenko Fičor
Foto: Goran Kovacic/pixsell

Pomoćnik ministra financija i glavni državni rizničar Miljenko Fičor najavio je na konferenciji Tržišta novca u Opatiji da je Vlada krenula s pripremama za novo izdanje državnih obveznica.

Odabrane su banke aranžeri, road show i razgovori s investitorima kreću 18. svibnja, a izdanje bi se trebalo obaviti 22. ovog mjeseca. Država bi se trebala zadužiti za milijardu eura, a s obzirom na stanje na tržištu Fičor očekuje povoljnu kamatnu stopu od 4,5 do 5 posto. Novo će zaduženje služiti za financiranje proračunskog manjka i otplatu ranijih zaduženja.

U prva četiri mjeseca proračunski je manjak iznosio 7,4 milijarde kuna, a Fičor kaže da će Vlada učiniti sve da se proračunski manjak zadrži na planirane 13,6 milijarde kuna.

- Fiskalna politika u 2014. ostat će ista, bez obzira na promjene u vrhu Ministarstva financija, kazao je Fičor.

>>Josip Leko: Hrvatska se zadužila neizdrživo

Financije
Vrhunska edukacija
OTKRIVAMO: Kako top menadžeri, unatoč manjku vremena, savladavaju MBA programe?

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar imalinade
    imalinade:

    Kad tih 13,6 milijardi kuna deficita podjelis na 1 milijun zaposlenih u Hrvatskoj izadje da svaki zaposleni dobije za jedanaest mjesci 13600 kuna ili 1236 kuna mjesecno, sto je 35-40% velikog djela placa u hrvatskoj. O kakvoj mi to ekonomiji govorimo?

  • cavecanem:

    bravo lalovac, još nisi postao ni ministara već si svakom hrvatu (ups pardon građanu i građanki) izbio 250 eura iz džepa