Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svima je jasno

Josip Leko: Hrvatska se zadužila neizdrživo

Josip Leko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.05.2014.
u 20:47

Leko je dodao i da nije dobio analizu niti razloge da se iz državnih tijela, institucija, ministarstava i drugih subjekata ili privatizira ili izdvoji dio poslova kako bi se moglo bolje kontrolirati

– Stranka i sva tijela stranke su dobila i složila se s osnovnim ciljevima ove Vlade. Mislim da je u Hrvatskoj posve razvidno i svima jasno da se Hrvatska zadužila neizdrživo. Na djelu je sada nepovoljno zaduženje koje će opterećivati Hrvatsku na dulji period. Mi se sada zadužujemo 6-7%. I kada bismo imali gospodarski rast, to bi bio preveliki teret. U stranci nema spora da su dva glavna cilja: Hrvatskoj smanjiti ovisnost o tuđoj akumulaciji, skupim kreditima i poštovati pravila javne potrošnje dogovorena u Europskoj uniji, a tu je riječ o prekomjernom deficitu  – kazao je predsjednik Sabora Josip Leko u emisiji HTV-a Javna stvar.

Leko je dodao i da nije dobio analizu niti razloge da se iz državnih tijela, institucija ministarstava i drugih subjekata ili privatizira ili izdvoji dio poslova kako bi se moglo bolje kontrolirati.

 – Sam outsourcing nije ni dobar ni loš. To je poslovna odluka i ovisi o puno elemenata. Naravno, kada je riječ o takvom potezu u ministarstvima i državi, onda to ima i političku konotaciju. Očekujem da ćemo imati analizu i elemente i ciljeve koji se žele postići s takvom mjerom i vrijeme u kojem se ona može postići kako bismo za neki period dobili sve  – pojasnio je.

>>Linić izdaje 1,5 milijardi eura obveznica

Komentara 35

VE
verakruz
21:59 02.05.2014.

Kad se govori o zaduženjima milijardi onda se je zadužila Hrvatska i njeni građani, je li Leko? Progovori malo o tome tko je točno zadužio i za koliko i za što? Pa tvoj financijski sekretar Linić se u prošlom i ovom mandatu zadužio za nevjerovatnih 30 milijardi eura!!! Više nego svi ostali ministri financija zajedno! Gdje su te pare Leko???

DU
Deleted user
21:06 02.05.2014.

Danas se krade više no ikad. Špara se na svemu jer.. kao.. nema se.. a sve zato da ostane više za ukrasti. Dovoljno je pogledati koliko je u navodnoj općoj besparici i štednji porastao vanjski dug.

Avatar zabadalo5
zabadalo5
22:16 02.05.2014.

Nije se Hrvatska zadužila! VI ste je zadužili, u tome je velika razlika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije