Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlata vrijedan

Počinje potraga Večernjaka za najboljim hrvatskim OPG-om

17.05..2016. Zagreb- Zlata vrijedan, prvi sastanak strucnog zirija. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
18.05.2016.
u 10:37

Projekt se provodi uz podršku svih hrvatskih županija i Grada Zagreba koji će nominirati najbolje poljoprivredne proizvođače

Kako bi promovirali poljoprivrednu proizvodnju i život na selu, Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede i ove godine provode projekt Zlata vrijedan – izbor za nabolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Projekt se provodi uz podršku svih hrvatskih županija i Grada Zagreba, koji će nominirati najbolje poljoprivredne proizvođače iz svojih sredina te najbolje mlade nade, te glavnog partnera Hrvatske radiotelevizije.

Prijave do lipnja

Od svih nominiranih žiri će odabrati po jednog predstavnika iz svake županije i Grada Zagreba te ukupno tri mlade nade koji ulaze u završnicu izbora. Prijave za najbolja obiteljska poljoprivredna gospodarstva zaprimat će do početka lipnja. Nakon toga će žiri, kojim predsjeda zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, a čiji su članovi pomoćnica glavnog urednika Večernjaka Mirjana Žižić, voditelj i glavni urednik portala agrobiz.hr Miroslav Kuskunović, pomoćnik ministra poljoprivrede za upravljanje fondom EU za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju dr. sc. Mario Njavro, ravnatelj Savjetodavne službe Hrvoje Horvat, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić, predsjednik Udruge mladih poljoprivrednika Jan Marinac, urednik emisije Plodovi zemlje Vlatko Grgurić te lanjski pobjednik izbora Goran Jančo, koji u Punitovcima kod Đakova ima farmu svinja, odabrati finaliste. Priče o tim poljoprivrednim proizvođačima tijekom srpnja i kolovoza objavit ćemo na stranicama Večernjeg lista te na portalima vecernji.hr i agrobiz.hr.

Traže se i mlade nade

Čija su obiteljska poljoprivredna gospodarstva po odabiru žirija najbolja te tko su najbolji mladi poljoprivrednici, bit će poznato na završnoj svečanosti koja će se održati 2. rujna u ergeli u Đakovu. Za pobjednike su osigurane i vrijedne nagrade – prvoplasirani će dobiti 30.000 kuna, drugoplasirani 20.000 kuna, a trećeplasirani 10.000 kuna, koliko će pripasti i najboljoj mladoj nadi. Nagradu će dobiti i najbolji OPG po izboru čitatelja Večernjeg lista koji će moći glasovati za svoje favorite.

>>Perspektive za Istru i OPG-ovce ima jer zdrav način života nije samo trenutna moda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije