Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Paketomati - važna karika u obratnoj logistici Hrvatske pošte

Paketomati - važna karika u obratnoj logistici Hrvatske pošte
27.05.2022.
u 08:55

Online trgovina postala je jedan od primarnih kanala prodaje. Trgovci koji se ne prilagode promjenama ubrzane digitalizacije neće biti konkurentni na tržištu. Opcija plaćenog povrata robe postaje sastavni dio prodajnog procesa, a upravo tu uslugu na najjednostavniji način kupci mogu obaviti na paketomatima Hrvatske pošte.

“Raste broj internet trgovaca koji putem paketomata Hrvatske pošte nude besplatan povrat pošiljki. Postupak povrata je vrlo jednostavan i traje nekoliko sekundi. Korisnik dolazi do paketomata, pritišće ikonu plaćenog povrata na ekranu, skenira ili upisuje bar kod, a kao rezultat osvara se pretinac i pošiljka je spremna za povrat” – pojasnio je Matija Pavlinek, voditelj Odjela za unapređenje logističkih usluga Hrvatske pošte.

Statistika pokazuje kako je vjerojatnost povrata robe kupljene online tri puta veća u odnosu na kupnju u fizičkoj trgovini. Obratna logistika kao postupak vraćanja proizvoda distributeru, proizvođaču ili trgovcu nameće se kao sve važniji segment u poslovanju poštanskih operatera. Cilj je osigurati brze i troškovno učinkovite povrate robe.

Povrat pošiljke putem paketomata odvija se u najkraćem mogućem roku, s obzirom da se pražnjene pretinaca obavlja minimalno jednom u danu, stoga ni ne čudi što su korisnici Hrvatske pošte uvelike prepoznali prednosti ovog dostavnog kanala.

“Paketomati Hrvatske pošte su na tržištu nešto više od godinu dana. Trenutačno ih imamo preko 150, a taj broj će se i dalje povećavati. Trendovi pokazuju da se sve opcije koje su dostupne na paketomatima sve više koriste.  Paketomati su sigurno jedan od najučinkovitijih kanala last mile dostave koji će biti sve više zastupljeni” – dodao je Matija Pavlinek.

Raste i zastupljenost broja web trgovina koje nude opciju povrata robe putem paketomata, no ako to nije slučaj povrat uvijek možete obaviti u poštanskom uredu Hrvatske pošte.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije