Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve više polica

Osiguranje pokriva nesposobnost za rad i estetske operacije

štaka
Ivana Ivanović/PIXSELL
06.02.2013.
u 19:00

Cijena – Osnovna pokrića razmjerno 
su jeftina, no 
posebni rizici posebno se i plaćaju

Snijeg i led uobičajene su okolnosti za zimu, no učestalost nezgoda i lomova svake godine iznova svjedoči da baš i nisu prirodno stanje za građane. Ozljede se ni uz oprez ne mogu uvijek spriječiti, no može se umanjiti šteta zbog izostanka s posla, bolničkog liječenja, operativnih zahvata, a ponekad i invalidnosti... Police osiguranja od nezgode mogu biti prilično povoljne, no što više pokrića obuhvaćaju, raste i premija. Osiguravatelji proteklih tjedana bilježe pojačan interes klijenata; u Croatia osiguranju premija od nezgode u prosincu 2012. rasla im je 20% u odnosu na isti mjesec 2011.

Grupno i 80% jeftinije

– Veća je potražnja za osiguranjem od nezgode u vrijeme skijaške sezone, kada se uglavnom uz putno osiguranje ugovara i osiguranje nezgode – kažu u CO-u gdje najnižu mjesečnu premiju nude već od nekoliko kuna, a osiguranje od nezgode sa standardnim pokrićima za zdravu osobu od 40 godina stoji oko 33 kune mjesečno. Ugovara li se kao kolektivno osiguranje za tvrtke, premija pada i do 80%, no tada pokrića rijetko dostižu individualna osiguranja. Premda je uobičajeni rok na koji se ugovara nezgoda godinu dana, većina osiguravatelja omogućuje i ugovaranje pokrića na samo jedan dan ili ograničeno; tijekom rada, putovanja, sportskih aktivnosti, a skuplje premije, osim naknada za privremenu nesposobnost za rad i bolničkih dnevnica, mogu obuhvaćati i estetske operacije ili ortopedska pomagala koja ne pokriva HZZO.

Osim CO-a, estetske operacije pokrivaju i Euroherc i Jadransko osiguranje za uklanjanje ožiljaka te Helios u svom ekskluzivnijem proizvodu TOP 300, gdje za slučaj trajne invalidnosti isplaćuju trostruki iznos osigurane svote. Najniža im je mjesečna premija 15 eura, oko 114 kuna.

Police uvjet za kredit

U Triglavu je “klasična” polica s pokrićem od 50 tisuća kuna za smrt te 100 tisuća kuna za invalidnost 255 kuna godišnje. Uključe li se i troškovi liječenja i bolnička dnevnica, mjesečna premija penje se na 125 kuna. Ugovori li se pokriće troškova liječenja, nadoknađuju i nabavu umjetnih udova ili zuba i drugih pomagala. U Graweu se iznos godišnje premije kreće od 25 eura, odnosno 190 kuna. Iz Euroherca poručuju da se ove police kod njih najčešće ugovaraju kao dio neke financijske obveze (kredita) ili kao dio imovinskog paketa; vrlo rijetko fizička osoba ili obitelj ugovaraju policu osiguranja nezgode zasebno, a da je netko ne uvjetuje. Uz standardna pokrića, kod njih se može ugovoriti i pokriće prilagodbe stambenog prostora ili motornog vozila nakon utvrđivanja invaliditeta.

U Jadranskom osiguranju za učenike i studente osiguranjem od nezgode pak pokrivena je, uz osnovne rizike, i odgovornost prema trećim osobama, ali i gubitak trajnog zuba. U Uniqi je naknadu za prijelom i tjelesne ozljede te bolničku dnevnicu, kao primjere pokrića koja se najčešće vežu uz nezgodu kao posljedicu zimskih uvjeta, moguće ugovoriti uz uvjet da je prethodno ugovorena trajna invalidnost. Mjesečne premije imaju već od 17,50 kuna, a uskoro najavljuju novu uslugu – kućnu njegu. Basler osiguranje Zagreb police od nezgode nudi od 27 kuna mjesečno, u obiteljskom osiguranju od 15 kuna mjesečno po članu obitelji te dječje osiguranje od šest kuna mjesečno.

>>HŽ daje 12,5 mil. kn godišnje za dopunsko osiguranje radnika

>>Virtualno se mogu ugovoriti putno, zdravstveno, kasko...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije