Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISANI UGOVORI

Osam vodnokomulanih projekata dobilo 1,66 milijardi kuna od EU

Tomislav Ćorić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
27.07.2017.
u 15:57

Ukupna vrijednost projekata koji će se raditi u Poreču, Osijeku, Vukovaru, Županji, Novoj Gradiški, Vodicama i na Krku je tri milijarde kuna

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osiguralo je 1,669 milijardi kuna europskih sredstava za sufinanciranje osam projekata vodnokomunalne infrastrukture u Poreču, Osijeku – dva projekta, Vukovaru, Županji, Novoj Gradiški, Vodicama i na otoku Krku ukupne vrijednosti oko tri milijarde kuna.

U prostorijama Hrvatskih voda jučer je potpisan ugovor o dodjeli 369 milijuna kuna iz fondova EU za projekt Krk čija je ukupna vrijednost 638 milijuna kuna. Ostali su ugovori potpisani dan prije. .

– Svaki EU projekt poboljšanja vodoopskrbne i odvodne infrastrukture sam po sebi nosi niz pozitivnih učinaka i za lokalnu zajednicu i za čitav sustav. Realizacija tih projekata doprinijet će zaštiti okoliša i povećanju kvalitete života građana – kazao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković ustvrdio je da se, nakon što su u cijelosti iskorištena raspoloživa sredstva EU iz prethodnog financijskog razdoblja, krenulo s korištenjem oko 7,4 milijarde kuna koje su za projekte iz resora voda Hrvatskoj dostupne u financijskom razdoblju 2014.-2020.


– Pripremamo nove projekte te očekujem kako ćemo do kraja rujna ove godine imati potpisane ugovore za dodjelu pet milijardi kuna iz fondova EU te ćemo gotovo u cijelosti iskoristiti raspoloživa sredstva za projekte iz resora voda – najavio je Đuroković.
Realizacijom projekta Krk će dobiti 85 kilometara nove i rekonstruirane mreže – 40 kilometara kanalizacije i 45 kilometara vodoopskrbne mreže – na koju će se priključiti novi korisnici.

– Ovime se ispunjava naš slogan “Ekootok Krk – najčišći dio Hrvatske”, koji smo upotrebljavali kada smo prije nekoliko godina krenuli s razvojem sustava gospodarenja otpadom – kazao je direktor komunalne tvrtke Ponikve Frane Mrakovčić. Za realizaciju osam projekata iz fondova EU osigurano je 55 posto sredstava, dok su ostatak osigurali Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode te jedinice lokalne samouprave.

Komentara 4

PR
prajdali100
16:26 27.07.2017.

Tako se to radi.Kad se sjetim strucnjaka iz Milanoviceve vlade muka mi dođe.A sad se javlja Bero, Maras, Jovanovic, Stazic......a " kadrova" rodila ih majka.

PR
prarvat
00:41 28.07.2017.

To je posao.

TZ
tibold.zvonimir
18:40 27.07.2017.

e novinaru, nepismeni ! I taj , što je trebao tvoje piskaranje da kontrolira, je još gori od tebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije