Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ćorić i Krstulović Opara o sanaciji Karepovca

Krstulović Opara je je da se poveća participacija Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sufinanciranju obveza Grada Splita
19. srpnja 2017. u 23:00 1 komentara 419 prikaza
Požar - Split - Karepovac
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić je u srijedu na sastanku sa splitskim gradonačelnikom Androm Krstulović Oparom izrazio spremnost da Ministarstvo prati i pomogne Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu u realizaciji plana gospodarenja otpadom, sanaciji Karepovca, izgradnji reciklažnih dvorišta u Splitu i županiji te u izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Lećevici, priopćeno je iz Ureda splitskog gradonačelnika.

GORNJE TUGARE Kuća Hajdukove legende izgorjela u katastrofalnom požaru

Na sastanku s ministrom Ćorićem u Zagrebu, koji je održan na inicijativu Krstulović Opare, nazočili su splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, njegov zamjenik Ante Šošić, saborski zastupnik Ante Sanader, dogradonačelnik Splita Nino Vela, gradski vijećnik Ante Čikotić i načelnik Općine Lećevica Ante Baran, navodi se u priopćenju.

Krstulović Opara izrazio je zabrinutost činjenicom da je Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave poništila natječaj Grada Splita za izvođenje sanacije Karepovca te je zatražio pomoć ministra i njegovih stručnih službi u provedbi novog natječaja kojega treba, kako je istaknuo, žurno provesti kako "bismo uhvatili i onako kratke rokove". Izvijestio je da je u Nacrtu proračuna za 2017. godinu predložena stavka za provedbu sanacije Karepovca.

Požar - Split - Karepovac
1 / 12
Gradsko odlagalište smeća na Karepovcu cijeli dan sanira Čistoća zatrpavajući zemljom zgarište i smeće.

Ministar Ćorić je potvrdio gradonačelniku da je Split uvršten u prioritetne interventne mjere za financiranje provođenja sustava gospodarenja otpadom u što se uključuje i sanacija Karepovca te uspostava efikasnog sustava primarne selekcije (reciklažna dvorišta, sortirnica, oprema i vozila).

Naglasio je da je projekt Centar gospodarenja otpadom (CGO) Lećevica najpripremljeniji u Republici Hrvatskoj što je osobito važno u kontekstu sanacije Karepovca koji je integralni dio cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji, navodi se u priopćenju Ureda splitskog gradonačelnika.

Krstulović Opara je, kako se navodi, tražio je da se poveća participacija Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sufinanciranju obveza Grada Splita u ovom zahtjevnom projektu. Time bi se dodatno smanjio udio troškova Grada Splita u ovome projektu kojega financira Europska unija u visokom postotku.

Požar - fotografije čitatelja SVIJET JE ZGROŽEN Svjetski mediji o požarima u Hrvatskoj: 'Pakao na zemlji' Požari - procjena Prognoza Stiže novi toplinski val! Ovim gradovima i mjestima najviše prijete novi požari! Dron KATASTROFA IZ ZRAKA Posljedice požara u Splitu snimio dronom: Jeziva zgarišta
Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice