Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Nenad Bakić: Hrvati opet ne znaju što bi s novcem, drže ga u bankama uz gubitak

Prema ovim podacima, objavljeni depozit za kolovoz će biti vjerojatno preko 200 milijardi kuna. Također, kamatne su stope pale na oko 0.5 - 1%
08. rujna 2018. u 12:22 25 komentara 3716 prikaza
Foto: HNB
Pogledajte galeriju 1/7

Nenad Bakić, poznati hrvatski poduzetnik, investitor i promotor STEM revolucije objavio je zanimljivo zapažanje kako hrvatski građani upravljaju s novcem. Bakić na svom blogu redovito na svom blogu komentira stanje u zemlji, gospodarstvo, financijske teme i sl.

SKRBNIČKI RAČUNI Porezna, Hanfa i HNB znat će tko su tajni vlasnici tvrtki

Ovaj put osvrnuo se na najnovije izvješće Hrvatske narodne banke koja je objavila da je i u srpnju, nakon lipnja zabilježena rekordna štednja u bankama.

 | Autor : HNB Foto: HNB

- Prema ovim podacima, objavljeni depozit za kolovoz će biti vjerojatno preko 200 milijardi kuna. Također, kamatne su stope pale na oko 0.5 - 1%. Dakle, građani koji su prije 80% štednje držali oročenom, sada sve više drže neoročenom - objavio je Bakić pa zaključio:

- U biti, dakle, građani ne znaju što bi s novcem, pa ga drže u bankama uz gubitak (kamate na oročenu, a pogotovo neoročenu štednju su manje od inflacije!, a da ne uzimamo u obzir rizik), komentirao je Bakić rekordno zabilježenu štednju u bankama na svom blogu Eclectica.

>> Pogledajte video i saznajte - Što je pokazala inspekcija mostova na autocestama?

 

 

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • Avatar @proma-trač
  @proma-trač:

  Otkuda sad to? Zar nisu Hrvati najsiromašniji u EU?!

 • Avatar cro.adris
  cro.adris:

  Problem je što ljudi nikada nisu bili učeni trgovanju na burzi, ulaganju u fondove i sličnim financijskim proizvodima. Čak i oni koji znaju iz nekog razloga (vjerojatno straha) boje se ući u nešto drugo, iako su prinosi i desetak puta ... prikaži još! veći od oročene štednje koja je trenutno apsurdno smiješna.

 • Znam:

  Treba ulagat u sdp ids