Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pivarstvo

Nove nagrade za Varionicu, ovaj puta u Aziji

Varionica
31.08.2021.
u 09:52

Nakon medalja na prestižnim europskim natjecanjima, piva pivovare Varionica osvojila su nekoliko medalja i u Aziji

Jedna od prvih naših craft pivovara, Varionica, osvojila niz medalja na Asia Beer Challengeu 2021. U Pisarovinu pored Zagreba stižu zlatna medalja u kategoriji American IPA za Haker black hat edition koje su napravili suradnji sa Combisom, zlatna medalja za njihov Pale ale, srebrna medalja za Siesta session IPA te brončana medalja za Pop!Lager.

Uzorci koje je Varionica poslala podvrgnuti su najstrožim standardima kušanja naslijepo (blind tasting) kako bi se osigurali objektivni rezultati na najvećoj i najprestižnijoj degustaciji piva u Aziji koje se održalo u Hong Kongu. Riječ je o sestrinskom natjecanju European Beer Awards, kao i tamo, piva ocjenjuju donositelji odluka, oni koji piva plasiraju i preporučuju krajnjem korisniku.

Foto: Varionica

Obzirom da se 50 posto u svijetu proizvedenog piva sada konzumira u Aziji, prema agenciji Neilsen, jasno je kako je Azija ključni fokus pivovara.

Foto: Varionica

Najpoznatiji svjetski brendovi piva poslali su uzorke na natjecanje, poput Ayingera, Rodenbacha, Palma, Hopstera, Hofmeistera i mnogih drugih. Osvajanje službenih medalja Asia Beer Challenge potvrđuje kupcima kvalitetu piva laureata.

Foto: Varionica
- Nisu ovo naše prve medalje koje smo dobili i drago nam je da smo zadržali visoki standard kvalitete, rekao je suvlasnik Davor Simičić. Matija Mrazek, drugi suvlasnik i glavni pivar Varionice ističe kako su činjenice činjenice. - Izravno se natječući s najboljim i najvećim izborom pivskih uzoraka poslanih na Asia Beer Challenge, naše samopouzdanje je potvrdio i Odbor za ocjenjivanje Asia Beer Challenge. Gore navedene medalje nisu slučajne nego su odraz naše ljubavi prema pivo i predanosti kvaliteti, veliki je ovo uspjeh cijelog našeg tima, rekao je Mrazek. - Presretni smo što možemo podijeliti ove prekrasne vijesti, zadovoljan je glavni pivar Varionice.

Foto: Varionica

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije