Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Neto dobit Atlantic grupe 309,3 milijuna kuna

Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci ostvarila 309,3 milijuna kuna neto dobiti, što je nominalni pad od 12,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, no ako se isključe jednokratne stavke ostvaren je rast od 5,6 posto, pokazuju podaci iz konsolidiranog izvješća tvrtke objavljenog u utorak.
27. listopada 2020. u 10:25 1 komentara 351 prikaza
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci ostvarila 309,3 milijuna kuna neto dobiti, što je nominalni pad od 12,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, no ako se isključe jednokratne stavke ostvaren je rast od 5,6 posto, pokazuju podaci iz konsolidiranog izvješća tvrtke objavljenog u utorak.

Kompanija je ostvarila 3,89 milijardi kuna prihoda od prodaje, što je 3,1 posto manje u odnosu na lani, no kada se u obzir uzmu u međuvremenu dezinvestirani dijelovi poslovanja prihod je ostao na razini prvih devet mjeseci lani, navodi Atlantic u priopćenju.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 585,7 milijuna kuna i niža je za 7,7 posto, dok je bez jednokratnih stavki rasla 2,4 posto.

atlantic grupa USPJEŠNA GODINA Atlantic Grupa ostvarila rekordne prihode od prodaje, neto dobit im porasla za 28,9 posto

Iz Atlantica ističu da su od ožujka naovamo, osim izravnog utjecaja pandemije na prihode, rezultati kompanije opterećeni s 38,6 milijuna kuna jednokratnih troškova koji se u najvećoj mjeri odnose na donacije tijelima i institucijama koje koordiniraju aktivnosti suzbijanja zaraze u čitavoj regiji (28 milijuna kuna), kao na i druge operativne troškove vezane uz sprječavanje širenja pandemije.

Iako je kompanija osigurala dostatnu likvidnost, dovoljne zalihe i neupitno je da poslovanje nije ugroženo, izvjesno je da se u sljedećih nekoliko kvartala ne može očekivati ponavljanje rezultatskih rekorda koje je Atlantic ostvarivao zadnjih nekoliko kvartala prošle, ali i prvo tromjesečje ove godine, poručuju iz Atlantica.

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi istaknuo je da su u prvih devet mjeseci ostvareni odlični poslovni rezultate, a da se Atlantic Grupa pokazala otpornom na krizu, ponajprije zahvaljujući kvalitetnoj strategiji, diverzificiranom portfelju proizvoda i iznimnoj angažiranosti cijelog sustava.

Emil Tedeschi ŠEF ATLANTIC GRUPE Tedeschi oštro o Todoriću, nazvao ga čovjekom bez morala i obraza

"Unatoč negativnim posljedicama mjera za suzbijanje širenja pandemije koje su se kod nas u najvećoj mjeri odrazile na značajan pad prodaje u HoReCa kanalu i pad potrošnje naših proizvoda u "on the go" i impulsnom segmentu, te lošijoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj, brendovi koji se primarno konzumiraju kod kuće uspjeli su u potpunosti nadoknaditi taj pad", rekao je Tedeschi.

Iako je neizvjesnost oko daljnjeg razvoja i posljedica pandemije izrazito velika, Tedeschi vjeruje da će snaga brendova, sposobnost i predanost zaposlenika, stabilna financijska pozicija te rekordno niska zaduženost Atlanticu omogućiti da nastavi u istom smjeru.

"Naši prioriteti ostaju isti - održavanje pozitivnog zdravstvenog biltena naših djelatnika, osiguranje nesmetanog nastavka proizvodnje i kontinuirane opskrbe naših kupaca i potrošača te društvena odgovornost u najširem smislu“, naveo je Tedeschi u komentaru poslovnih rezultata.

Iz Atlantica u financijskom izvješću podsjećaju i da je prema odluci Glavne skupštine održane 18. lipnja odobrena isplata dividende u iznosu od 25 kuna po dionici odnosno sveukupno 83,2 milijuna kuna. Dividenda je isplaćena 15. srpnja.

 

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • Beskucnik:

    To je taj poduzetnik sto uvozi pastetu iz Slovenije , a smoki i stapice iz Srbije veliki domoljub i patriota ,(Jugo) , zvake i wc papir plus hu...nitarna pomoc i novac za obranu , brzo se dođe do prvog milijuna