Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis

Naučite vještine uvjeravanja i postanite vrstan pregovarač

Pregovaranje je vještina koja se može naučiti i koristi vam ne samo na radnome mjestu već i u svakodnevnome životu. Ne posustajte i steknite prednost
29. svibnja 2012. u 11:12 0 komentara 14 prikaza
pregovaranje
Foto: Thinkstock

Učinkovito pregovaranje jedna je od vještina koju svatko može naučiti. Ako mislite da stalno gubite prednost ili se ne možete izboriti za ono što želite, možda je vrijeme da preispitate svoje vještine pregovaranja. Zašto? Zato jer će vam upravo te vještine pomoći u rješavanju raznih svakodnevnih situacija: od konflikata do pronalaska rješenja koja su odgovarajuća za obje strane i nakon koje će svaka strana osjetiti da je na dobitku. 
Kakav tip pregovarača trebate biti?
Postoje različite vrste pregovaranja koje ovise o različitim okolnostima. Osim onih branši u kojima je ono potrebno gotovo svakog dana, ako što su npr. prodaja, marketing, oglašavanje i slično, pregovaranje je, kako iskustvo mnogih pokazuje, potrebno i primjenjivo u svakodnevnom životu. 
Donosimo vam savjete za pregovaranje, ali i uvjeravanje jer je ono ipak jedna od najvažnijih vještima prilikom pregovaranja.
Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Učinkovito pregovaranje jedna je od vještina koju svatko može naučiti. Ako mislite da stalno gubite prednost ili se ne možete izboriti za ono što želite, možda je vrijeme da preispitate svoje vještine pregovaranja. Zašto? Zato što će vam upravo te vještine pomoći u rješavanju raznih svakodnevnih situacija: od konflikata do pronalaska rješenja koja su odgovarajuća za obje strane i nakon koje će svaka strana osjetiti da je na dobitku.

Kakav tip pregovarača trebate biti?

Postoje različite vrste pregovaranja koje ovise o različitim okolnostima. Osim onih branši u kojima je ono potrebno gotovo svakog dana, ako što su npr. prodaja, marketing, oglašavanje i slično, pregovaranje je, kako iskustvo mnogih pokazuje, potrebno i primjenjivo u svakodnevnom životu. Donosimo vam savjete za pregovaranje, ali i uvjeravanje jer je ono ipak jedna od najvažnijih vještina pregovaranja.

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

 

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.