Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite u prednosti

Naučite vještine uvjeravanja i postanite vrstan pregovarač

pregovaranje
Thinkstock
29.05.2012.
u 11:12

Pregovaranje je vještina koja se može naučiti i koristi vam ne samo na radnome mjestu već i u svakodnevnome životu. Ne posustajte i steknite prednost

Učinkovito pregovaranje jedna je od vještina koju svatko može naučiti. Ako mislite da stalno gubite prednost ili se ne možete izboriti za ono što želite, možda je vrijeme da preispitate svoje vještine pregovaranja. Zašto? Zato jer će vam upravo te vještine pomoći u rješavanju raznih svakodnevnih situacija: od konflikata do pronalaska rješenja koja su odgovarajuća za obje strane i nakon koje će svaka strana osjetiti da je na dobitku. 
Kakav tip pregovarača trebate biti?
Postoje različite vrste pregovaranja koje ovise o različitim okolnostima. Osim onih branši u kojima je ono potrebno gotovo svakog dana, ako što su npr. prodaja, marketing, oglašavanje i slično, pregovaranje je, kako iskustvo mnogih pokazuje, potrebno i primjenjivo u svakodnevnom životu. 
Donosimo vam savjete za pregovaranje, ali i uvjeravanje jer je ono ipak jedna od najvažnijih vještima prilikom pregovaranja.
Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Učinkovito pregovaranje jedna je od vještina koju svatko može naučiti. Ako mislite da stalno gubite prednost ili se ne možete izboriti za ono što želite, možda je vrijeme da preispitate svoje vještine pregovaranja. Zašto? Zato što će vam upravo te vještine pomoći u rješavanju raznih svakodnevnih situacija: od konflikata do pronalaska rješenja koja su odgovarajuća za obje strane i nakon koje će svaka strana osjetiti da je na dobitku.

Kakav tip pregovarača trebate biti?

Postoje različite vrste pregovaranja koje ovise o različitim okolnostima. Osim onih branši u kojima je ono potrebno gotovo svakog dana, ako što su npr. prodaja, marketing, oglašavanje i slično, pregovaranje je, kako iskustvo mnogih pokazuje, potrebno i primjenjivo u svakodnevnom životu. Donosimo vam savjete za pregovaranje, ali i uvjeravanje jer je ono ipak jedna od najvažnijih vještina pregovaranja.

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije