Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŽIVI G. FINA

Nagradni zadatak za prijavljene timove: Oživi gospodina Fina kroz kreativni videozapis i osvoji nagradu od 15.000 kuna

Oživi gospodina Fina
30.11.2021.
u 16:27

Stigla je i druga etapa edukativnog projekta Učim s gospodinom Finom te ste sad na redu vi, školarci i mentori. Pokažite stečeno znanje i osvojite veliku nagradu za vašu školu!

Stigla je i druga etapa velikog projekta Učim s gospodinom Finom te je sad red na vama, dragi školarci i mentori koji ste od samog početka s nama te koji ste se prijavili na sudjelovanje u projektu Učim s gospodinom Finom. Družili smo se od početka listopada i odgledali 4 velika modula kako biste stekli znanje iz svijeta financija i mirovinske štednje. 

Kako ste se već s time upoznali, gospodin Fin je prije svega virtualni financijski pomoćnik. Međutim, upravo mu vi možete podariti život. No, da biste to napravili, trebate uspješno i riješiti kreativni zadatak!

Kako bi upravo vaša škola osvojila glavnu nagradu od 15.000 kuna, vaš posljednji zadatak je izraditi kreativni videozapis u kojemu morate oživjeti gospodina Fina te pokazati jeste li uspješno savladali materiju sva četiri modula. U formi kreativnog videa, vaši timovi trebaju prikazati život gospodina Fina i njegov uspješni put do mirovinske štednje.

Forma videozapisa je slobodna

Želimo vidjeti vaše kreativne ideje i koliko raspolažete znanjem iz modula te na koji način biste oživjeli gospodina Fina. Pritom dobro razmislite kako ćete to napraviti. Hoće li to biti u obliku videoprezentacije, pjesme, dramskog, televizijskog formata ili nešto drugo – to je na vama jer je forma izražavanja slobodna. Dakle, možete glumiti, koristiti lika gospodina Fina s naše stranice, animirati, montirati, snimati te koristiti sve forme izražavanja poput pjevanja, pjesanja, glume, recitacija, digitalnih oblika itd., jedino što je bitno je da je finalni vaš proizvod u formatu jednog videozapisa (.mov,.mp4,.avi).

Tko je vaš gospodin Fin, gdje on živi unutar Republike Hrvatske, čime se bavi te koliko i kako štedi? Je li on liječnik, vlasnik velike tvrtke, glazbenik, ili je neke druge profesije? U vašem kreativnom radu, u kojemu će vam pomoći vaši mentori, želimo vidjeti kako vaš gospodin Fin živi te uspješno štedi za mirovinu.

NAPOMENA

U razmatranje za finalni nagradni natječaj uzimat će se isključivo radovi zaprimljeni na mail gospodinfin@vecernji.net zaključno s 13. siječnja, 2022. godine, do 23:59 sati. Pobjednički timovi biraju se u razdoblju od 14. do 28. siječnja, 2022. godine, a proglašenje pobjednika je 31. siječnja, 2022. godine. U slučaju istog broja bodova, pobjednički tim je onaj koji ima više bodova iz sadržajnog aspekta ocjenjivanja.

Ako su vam kreativni videozapisi preveliki za prilaganje datoteke u mail, koristite besplatne alate za upload videozapisa, poput platforme WeTransfer koja nudi mogućnost uploada datoteka do 2 gigabajta, te nam priložite link u mail gospodinfin@vecernji.net.

Bitne smjernice koje morate poštivati kako biste pokazali znanje iz sva četiri modula i koji u radu moraju biti obrađene su sljedeće;

  • Prikažite kako i koliko gospodin Fin zarađuje na mjesečnoj razini te kako on dolazi do prihoda. Koji su mu primarni i/ili sekundarni izvori prihoda?
  • Kolikim budžetom gospodin Fin raspolaže? Ima li gospodin Fin financijske ciljeve te kako izgleda njegov mjesečni proračun?
  • U što gospodin Fin investira, odnosno ulaže svoj novac? – Jesu li to nekretnine, dionice, treći mirovinski stup, ili nešto drugo? Ima li njegova investicija potencijalni rizik te koji?
  • Kako gospodin Fin štedi?
  • Kako se gospodin Fin priprema za svoju mirovinu? Od kojih prihoda živi gospodin Fin kad se umirovi?

Pojmovi koje morate iskoristiti su:

  • PRIHOD
  • BUDŽET
  • INVESTICIJA
  • ŠTEDNJA
  • MIROVINA

Videozapis mora biti u maksimalnom trajanju do 5 minuta, a minimalno 2 minute te će stručni žiri ocjenjivati sljedeće:

Sadržajni aspekt; 200 bodova

  • Strukturalna povezanost s mirovinskom štednjom – 100 bodova
  • Razrada teme (struktura i povezanost) – 50 bodova
  • Primjena stručnih financijskih pojmova - 50 bodova

Tehnički i kreativni aspekt; 125 bodova

  • Inovativnost i kreativnost – 50 bodova
  • Čistoća i kvaliteta slike (minimalna rezolucija mora biti 1920x1080 piksela za horizontalni oblik ili 1080x1920 piksela za vertikalni oblik) – 25 bodova
  • Kvaliteta zvuka – 25 bodova
  • Primjena montaže i modernih digitalnih alata – 25 bodova

Dragi učenici i mentori, sretno u rješavanju kreativnog zadatka!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije