Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U turizmu zadovoljni otvaranjem granica

Na Jadranu goste prima dvjestotinjak hotela i 86 kampova

plaža u Makarskoj
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
1/2
28.05.2020.
u 15:41

Vladina poruka da je Hrvatska otvorena za turiste dolazi u pravo vrijeme, jer postoji rastući interes turista, poručuju iz HUT-a

Današnja odluka Vlade o dodatnoj liberalizaciji prelaska granica za državljane zemalja koje imaju dobru epidemiološku situaciju ključna je za hrvatski turizam jer je Hrvatska jedna od prvih zemalja u Europskoj uniji koja je sa najviše razine poslala jasnu poruku da je turistički otvorena, poručuju iz Hrvatske udruge turizma.

To je, stoji u priopćenju, iznimno važno u ovoj fazi kada za Hrvatsku, zbog kvalitetne epidemiološke situacije, postoji rastući interes turista sa naših tradicionalnih emitivnih tržišta.

Brži prelazak granice odnosi se, inače, na državljane Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Latvije, Litve, Poljske i Njemačke, odakle stiže ponajveći broj hrvatskih turista.

Hotelijeri i turistički djelatnici spremni dočekuju goste. Trenutno su otvoreni 231 hotel i 86 kampova, a u narednim danima otvorenje dodatnih kapaciteta najavile su sve vodeće turističke kompanije. Svi standardi sigurnosti boravka gostiju implementirani su u smještajne objekte, restorane i ostale turističke sadržaje prema preporukama hrvatskih epidemiologa, Svjetske zdravstvene organizacije i s obzirom na preporuke s ključnih emitivnih tržišta, poručuje se u priopćenju koje potpisuje direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
16:22 28.05.2020.

Navali narode u balkanske morske kapacitete.

Avatar CarolKO96
CarolKO96
08:59 30.05.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​.k​i​s︆︅︆︅︆︅st​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Avatar KimberlyQW82
KimberlyQW82
01:12 30.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​v​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije