Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

MOL na izvanrednoj skupštini odlučio zadržati dobit od 2.44 milijarde dolara

Iz grupe poručuju da su zbog nesigurnosti u vezi s trajanjem i utjecajem pandemije, ekstremne nestabilnosti vanjskog okruženja i nepredvidivosti potražnje fokusirani na kontinuitet poslovanja i očuvanje novčanog toka.
30. travnja 2020. u 18:51 1 komentara 308 prikaza
Upravna zgrada MOL Grupe
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Mađarska energetska grupa MOL objavila je u petak da će zadržati dobit iz 2019. godine zbog "dramatičnih promjena" u poslovanju koje je izazvala pandemija koronavirusa. Odluku o zadržavanju dobiti donio je upravni odbor na "izvanrednoj skupštini društva" koja je, kako se navodi u priopćenju, održana "zbog epidemijske situacije uzrokovane koronavirusom u svijetu".

Odbor je na skupštini "umjesto dioničara odlučivao o svim prijedlozima i predloženim odlukama koji su bili na dnevnom redu Godišnje skupštine", pojašnjavaju iz MOL-a.

Dobit će biti zadržana u sklopu "kriznog upravljanja" dok se situacija ne normalizira a nakon toga "može biti isplaćena ako dioničari tako odluče".

Nafta NEZAPAMĆENO! Rusi u panici zbog niske cijene goriva: Traže dodatno smanjenje proizvodnje

MOL je prošlu godinu zaključio sa čistom dobiti prije kamata poreza deprecijacije i amortizacije, prilagođenom za promjene vrijednosti zaliha (CCS EBITDA) od 2,44 milijarde dolara, manjom devet posto nego u godini ranije. 

Prošla je godina bila "financijski jaka" za MOL ali su se okolnosti u posljednje vrijeme zbog pandemije koronavirusa "brzo i dramatično promijenile", istaknuo je u priopćenju predsjednik upravnog odbora Zsolt Hernadi.

Iz grupe poručuju da su zbog nesigurnosti u vezi s trajanjem i utjecajem pandemije, ekstremne nestabilnosti vanjskog okruženja i nepredvidivosti potražnje fokusirani na kontinuitet poslovanja i očuvanje novčanog toka.

Naftni stručnjak Igor Dekanić PAD CIJENA NAFTE Naftni stručnjak: Gorivo bi moglo stajati 7 kn što je dobro za vozače, ali ne i ekonomiju

Upravni je odbor na izvanrednoj skupštini odobrio i prijedlog da se produlji mandat članova Lászla Parragha, Zsigmonda Járaija i Martina Romana a Péter Gottfried izabran je za člana nadzornog odbora.

GER, 1.FBL, VFB Stuttgart vs SV Werder Bremen
VELIKI PREOKRET
Borni Sosi propali planovi! Definitivno neće igrati za Njemačku
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • Avatar ElizabethAV75
    ElizabethAV75:

    w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b