Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Evo gdje ćete se sve u Hrvatskoj moći besplatno spajati na internet!

- Kontinentalne županije imaju izniman turistički potencijal, a obogaćivanjem turističke ponude na tom području stvaramo temelje za njihov jači razvoj i doprinosimo konkurentnosti ukupnog turizma- izjavio je ministar Lorencin
04. kolovoza 2014. u 19:13 8 komentara 17061 prikaza
mobitel
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

S ciljem jačanja turističke ponude i konkurentnosti na kontinentu, Ministarstvo turizma odobrilo je dodatna sredstva za uspostavu 32 nove točke besplatnog interneta i nadogradnju 1 postojeće točke na području kontinentalnih županija, priopćilo je Ministarstvo turizma. Popis novih točaka besplatnog interneta možete pronaći OVDJE.

Riječ je, dodaju u priopćenju, o nadopuni Odluke o odabiru projekata temeljem Programa Hotspot Croatia 2014, kojom je Ministarstvo turizma odobrilo dodatnih 172,5 tisuća kuna za uspostavu novih pristupnih točaka na području 21 grada, općine i županije. Glavni cilj tog programa je omogućavanje korištenja besplatnog bežičnog pristupa Internetu na turistički najfrekventnijim otvorenim površinama koje nude javne turističke sadržaje.

- Kontinentalne županije imaju izniman turistički potencijal, a obogaćivanjem turističke ponude na tom području stvaramo temelje za njihov jači razvoj i doprinosimo konkurentnosti ukupnog turizma- izjavio je ministar Lorencin. Dodao je da uspostavom besplatnih wifi točaka, turistima omogućavaju brži i jednostavniji pristup turističkoj ponudi, ali i dijeljenje lijepih trenutaka s putovanja preko Interneta koji ima sve veću ulogu u promociji i stvaranju imidža destinacije.

Inače, ministarstvo je osiguralo sredstva i odobrilo realizaciju projekata prijaviteljima koji su se javili na Javni poziv HotSpot Croatia 2014. koji je objavljen u ožujku, ali tada zbog ograničenih sredstava nisu mogli biti uključeni u raspodjelu predviđenih potpora.

>> Uskoro više od 500 hotspot lokacija za besplatni pristup internetu

UPLETEN U AFERU JANAF
Tko je zapravo gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić?
Gastro Zagreb
Jesen na našem stolu
Gastro sezona: Što nas dolaskom jeseni čeka na našim stolovima
  • isuskrist2:

    18000 kuna za tri hotspota? ahahahahha dobar dobar, neko si je dobru lovu strpo u dzep

  • than:

    Jel ovo neka sala. Garesnica medju najfrekventnijim otvorenim turistickim povrsinama ?!?! Opcina Draz ?!?! Boze mili.. Nije da se ne slazem da ne treba uvesti besplatne tocke, ali Garesnica ?!?! Pa to je izmisljeni grad koji je uzeo opcine od ... prikaži još! susjednih sela da bi ispao grad... Od turizma nema nista. Opet je netko pokupio pare...

  • swic:

    U Crikvenici evo koristim bez problema