Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hotspot Croatia

Evo gdje ćete se sve u Hrvatskoj moći besplatno spajati na internet!

mobitel
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
04.08.2014.
u 19:13

- Kontinentalne županije imaju izniman turistički potencijal, a obogaćivanjem turističke ponude na tom području stvaramo temelje za njihov jači razvoj i doprinosimo konkurentnosti ukupnog turizma- izjavio je ministar Lorencin

S ciljem jačanja turističke ponude i konkurentnosti na kontinentu, Ministarstvo turizma odobrilo je dodatna sredstva za uspostavu 32 nove točke besplatnog interneta i nadogradnju 1 postojeće točke na području kontinentalnih županija, priopćilo je Ministarstvo turizma. Popis novih točaka besplatnog interneta možete pronaći OVDJE.

Riječ je, dodaju u priopćenju, o nadopuni Odluke o odabiru projekata temeljem Programa Hotspot Croatia 2014, kojom je Ministarstvo turizma odobrilo dodatnih 172,5 tisuća kuna za uspostavu novih pristupnih točaka na području 21 grada, općine i županije. Glavni cilj tog programa je omogućavanje korištenja besplatnog bežičnog pristupa Internetu na turistički najfrekventnijim otvorenim površinama koje nude javne turističke sadržaje.

- Kontinentalne županije imaju izniman turistički potencijal, a obogaćivanjem turističke ponude na tom području stvaramo temelje za njihov jači razvoj i doprinosimo konkurentnosti ukupnog turizma- izjavio je ministar Lorencin. Dodao je da uspostavom besplatnih wifi točaka, turistima omogućavaju brži i jednostavniji pristup turističkoj ponudi, ali i dijeljenje lijepih trenutaka s putovanja preko Interneta koji ima sve veću ulogu u promociji i stvaranju imidža destinacije.

Inače, ministarstvo je osiguralo sredstva i odobrilo realizaciju projekata prijaviteljima koji su se javili na Javni poziv HotSpot Croatia 2014. koji je objavljen u ožujku, ali tada zbog ograničenih sredstava nisu mogli biti uključeni u raspodjelu predviđenih potpora.

>> Uskoro više od 500 hotspot lokacija za besplatni pristup internetu

Komentara 8

IS
isuskrist2
20:24 04.08.2014.

18000 kuna za tri hotspota? ahahahahha dobar dobar, neko si je dobru lovu strpo u dzep

TH
than
22:41 04.08.2014.

Jel ovo neka sala. Garesnica medju najfrekventnijim otvorenim turistickim povrsinama ?!?! Opcina Draz ?!?! Boze mili.. Nije da se ne slazem da ne treba uvesti besplatne tocke, ali Garesnica ?!?! Pa to je izmisljeni grad koji je uzeo opcine od susjednih sela da bi ispao grad... Od turizma nema nista. Opet je netko pokupio pare...

SW
swic
08:04 05.08.2014.

U Crikvenici evo koristim bez problema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije