Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO TURIZMA

Uskoro više od 500 hotspot lokacija za besplatni pristup internetu

internet
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
30.05.2014.
u 10:48

Ove će se godine sufinancirati zahtjevi ukupno 103 korisnika

Ministarstvo turizma objavilo je rezultate Programa poticanja slobodnog pristupa Internetu u turističkim destinacijama (Hotspot Croatia), čiji su glavni ciljevi omogućavanje korištenja besplatnog bežičnog pristupa internetu na turistički najfrekventnijim otvorenim površinama koje nude javne turističke sadržaje.

Ove će se godine sufinancirati zahtjevi ukupno 103 korisnika, odnosno jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave, čime će se uspostaviti 242 nove pristupne točke, a dograditi 51 postojeća točka iz prošlogodišnjeg programa. Također, sufinancirat će se i postavljanje 49 wi-fi interpretacija, od kojih 42 u primorju i najmanje 7 na kontinentu, izvijestili su iz ministarstva.

"Ove smo godine raspisali proširenu verziju istoimenog prošlogodišnjeg programa čime je osim uspostave novih točaka omogućeno i nadograđivanje istih te obilježavanje novih i već postojećih pristupnih točaka wi-fi interpretacijama, tj. instalacijama u javnom prostoru. Program je dobro primljen u javnosti, što nas izuzetno veseli, jer u znatnoj mjeri pridonosi podizanju konkurentnosti destinacija. Novitetom, kao što su spomenute wi-fi interpretacije, stvorili smo dodatni turistički sadržaj koji će zasigurno potaknuti naše goste da korištenjem suvremenih tehnologija preko društvenih mreža podijele lijepe trenutke putovanja sa svojom obitelji i prijateljima", zaključio je ministar Darko Lorencin.

Ministarstvo turizma je za financiranje ovog programa izdvojilo ukupno 2 milijuna kuna, s time da se pristupne točke sufinanciraju do 50 posto, a wi-fi interpretacije do 80 posto ukupne vrijednosti. Program je bio raspisan i prošle godine, kada je odobreno 75 zahtjeva i uspostavljeno više od 270 pristupnih točaka, što znači da će putem programa Hotspot Croatia u Hrvatskoj biti uspostavljeno više od 500 točaka za pristup besplatnom Internetu.

>> Lorencin predstavio tijek provođenja Strategije razvoja turizma RH

Komentara 2

JA
james49
11:58 30.05.2014.

Ništa pod kapom nebeskom nije besplatno. Sve se mora platiti. U ovom slučaju plaćaju svi stanovnici gradova, a korisnici su vlasnici pametnih telefona i drugih tehnoloških čuda. Za njih je besplatno i to samo djelomično.

SC
sc0rpion
13:42 30.05.2014.

" i najmanje 7 na kontinentu " do kad ce se ovako odnositi prema kontinentalnom dijelu lijepe nase , mora da mi spadamo u neku drgu HR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije