Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvenik godine

Marin Pucar: Podravka je pokretač pozitivnih trendova

Ostvarili smo jednu od najvećih brownfield investicija i obnovili tvornicu Belupo
04. prosinca 2018. u 08:12 2 komentara 721 prikaza
Marin Pucar
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

Predsjednik uprave Podravke Marin Pucar po izboru čitatelja izabran je za najboljeg gospodarstvenika u 2018. godini, a primajući nagradu istaknuo je da je to veliko priznanje za njega, ali i za sve podravkaše jer su uspjesi tvrtke rezultat vrijednog rada i truda svih zaposlenika. 

Proglašenje gospodarstvenika i gospodarskog događaja 2018. godine GOSPODARSTVENIK GODINE 'Okupili smo elitu poslovnog svijeta'

- Kada sam 2017. godine ponovno došao u Podravku, sa svojim sam timom postavio velike ciljeve uvjeren da Podravka može puno više. Uspjeli smo to i dokazati i time se neizmjerno ponosim. Podravka je ponos Hrvatske - rekao je Pucar koji je ove godine u devet mjeseci poslovanja postigao organski rast od 107 milijuna kuna te neto operativnu dobit od 186 milijuna kuna, što je najbolji operativni rezultat i najviša operativna dobit u dugogodišnjoj Podravkinoj povijesti. 

Značajno su poboljšana prava i materijalni status zaposlenika Podravke te je najniža plaća zaposlenika sada veća za 1000 kuna, dok u idućoj godini planiraju investirati još 30 milijuna kuna za poboljšanje standarda zaposlenika, najvrednijeg resursa Podravke. Na poziciji čelnog čovjeka Udruge dobavljača u Agrokoru uspješnim vođenjem iznimno kompliciranog procesa stabilizirano je poslovanje sustava Agrokor, velikog dijela hrvatskoga gospodarstva koje je uz njega bilo vezano te je očuvana stabilnost dobavljača Agrokora.

Podravka za 2019., ali i godine koje slijede planira nove velike iskorake koji će se temeljiti na daljnjem organskom rastu, jačanju izvoza, daljnjem razvoju brendova i novim investicijama, pojasnio nam je Pucar te dodao da u prilog njihovim planovima idu i procjene rasta hrvatskog gospodarstva. 

Marin Pucar
1 / 10
Proglašenje gospodarstvenika i gospodarskog događaja 2018. godine

- U Podravki smo nedavno realizirali jednu od najvećih brownfield investicija i obnovili tvornicu Belupo, kontinuirano težimo povećanju prihoda od izvoza te nastojimo u naše proizvode ugraditi što više domaćih komponenti. Želimo biti generator razvoja domaće poljoprivredne proizvodnje te aktivno radimo na unapređenju suradnje s kooperantima i domaćim OPG-ovima kako bismo u predviđenom roku, do 2022. godine, ostvarili udio od 100 posto domaće sirovine u gotovim proizvodima - najavio je buduće aktivnosti Pucar te istaknuo da će povećati i investicije, a i da su dio financiranja osigurali  iz fondova EU. Podravka je jedan od pokretača pozitivnih trendova u gospodarstvu, a tu ulogu će još snažnije potvrditi idućih godina, zaključio je Pucar. 

Marin Pucar
1 / 27
Održano proglašenje gospodarstvenika i gospodarskog događaja 2018. godine

 
PROBLEM S ISPORUKOM
Nastavlja se rat oko cjepiva: EU dala ultimatum AstraZeneci, ključnu ulogu ima Hrvatica
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
  • propalismoFranjoskroz:

    sad će Pucar od Podravke napraviti isto što je napravio od Zvečeva....

  • Avatar kiselica
    kiselica:

    Ovakav izbor moze biti jedino u HR. Meni to slici na nesto sto sam dozivio na prvenstvu Hrvatske u bacanju diska. S obzirom da nas je bilo troje osvojio sam broncanu medalju.