Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istražne mjere

Lalovac: Na skrivenim računima u inozemstvu su milijarde kuna

Boris Lalovac
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
29.04.2015.
u 11:00

Ministar Lalovac istaknuo je da među milijunašima ima i umirovljenika, kao i onih koji jedva da su prijavili kakav prihod prošlih godina

Ministar financija Boris Lalovac upozorio je na problem skrivenih računa u inozemstvu. – Na tim su računima milijarde kuna – rekao je Lalovac na konferenciji u Sarajevu, prenosi HRT.

Ministar je najavio da će svi oni koji imaju te račune morati dokazati podrijetlo novca kojim raspolažu te je potvrdio da se već poduzimaju istražne mjere.

Istaknuo je da među milijunašima ima i umirovljenika, kao i onih koji jedva da su prijavili kakav prihod prošlih godina.

Lalovac je rekao i da su uklonjene brojne zakonske "rupe" koje su stvarale prostor za porezne prijevare i izbjegavanje plaćanja obveza prema državi i to mjerama poput fiskalizacije nakon koje su prihodi porasli 50 posto.

>> Lalovac žestoko po bankarima: Očito je krenuo 'lov na crveni oktobar'

Komentara 23

TH
than
11:15 29.04.2015.

U kontentstu jednogodisnjeg deficita od 19ak milijardi kuna, ovaj neplaceni porez izgleda smijesno. Jos smjesnije zvuci rijec 'milijarde'. To valjda da zvuci mocno. G. Lalovac recite o kojoj konkretnoj cifri se radi. Milijarda gore, dolje nebitno. Ovako zvuci da nagadjate. Je da i corava koka zrno ubode, ali vi nikako da neku reformu 'ubodete', pa se sada igramo nekim ciframa u predizborno vrijeme, a 3 godine popapala maca.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
11:37 29.04.2015.

Sdp sad pred izbore pokusava nesto napravit da privuce glasace al ok volio bih ko i vecina obicnih građana da provjere te racune pogotovo od one trojice za kojima je na snazi tjeralica a nitko nista ne poduzima da ih ih se izruci u hrvatsku al eto austrija je poduzela istrage u svezi hypo banke i tu su zanimljiva imena navodno je oprano 45 milijardi podatak je iznesen na televiji neki dan ,a na internetu secti podaci mogu nac godinama al svi sute nitko nis nezna mos mislit

SS
simpatican.simpa
11:41 29.04.2015.

Lalovac se čudi kao pas glisti, odjednom iznenađen, spreman za akciju, provjere, posebna ekipa ustrojena za takve situacije..a nažalost ništa od toga. Najlakše je trenirati strogoću i 'pravnu' ali ne i pravednu državu nad mali, nezaštićenim čovjekom. Dobro se znana tko ne prijavljuju, tko ima kolike prihode, mirovine,...samo je problem što imamo pravnu mafiju koja vlada Hrvatskom zajedno s političarima koji imao udio u tom dilu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije