Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o blokiranim građanima

Lalovac žestoko po bankarima: Očito je krenuo 'lov na crveni oktobar'

Boris Lalovac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.04.2015.
u 12:04

– Ja neću ući u ratove s poslovnim bankama, ali oni moraju shvatiti da posluju u ovom društvu i da moraju biti svjesni socijalnog konteksta u kojem se to društvo nalazi – rekao je Lalovac

Dovoljno je bilo samo novinarsko pitanje ima li načina kako da se smanje ogromne razlike u plaćama odnosno činjenica da 150 vodećih bankara zarađuje 170 milijuna kuna godišnje, da ministar financija Boris Lalovac žestoko raspali po bankarima.

– Očito je krenuo "lov na crveni oktobar" (iz bankarskih krugova, op.a.),  a to sam valjda ja. Bankari trebaju shvatiti da postoji 300.000 blokiranih građana što je velik društveni problem. Velik problem su i rate kredita u švicarskim francima zbog čega je Vlada već dva puta administrativno reagirala da bi pomogla tako zaduženim građanima. Osim Vlade nije reagirao nitko, niti HNB, niti poslovne banke. Što ste plaća bankara tiče, to je stvar njihovih vlasnika. Ja neću ući u ratove s poslovnim bankama, ali oni moraju shvatiti da posluju u ovom društvu i da moraju biti svjesni socijalnog konteksta u kojem se to društvo nalazi – rekao je Lalovac, a onda implicitno bankare optužio da su oni jedni od glavnih krivaca zašto hrvatsko gospodarstvo ne izlazi iz krize. 

– A kako da izađu iz krize kad bankari za gospodarstvenike drže kamate na razini od 6 do 7 posto? Ja ću javno govoriti i upozoravati na velike nejednakosti u hrvatskom društvu ako su dobrim dijelom nastale i zbog načina na koji posluju poslovne banke – zaključio je ministar financija Boris Lalovac. 

>> Lalovac žestoko po bankarima: Kao da žive na Marsu! 

>> Boris Lalovac: Ne želim rat, ali želim govoriti na temelju brojeva

Komentara 41

MA
marijaqwer
13:50 23.04.2015.

Banke prodaju novac i to dobro naplacuju.Ministar tj. vlada mora donjeti zakonski okvir koji ce obuzdati pohlepu banaka, a ne apelirati na njihovu savjest.To je isto kada bi ministar policije apelirao na dilere ili svodnike da savjesnije rade jer jee ovisnicima i prostitutkama tesko.

DU
Deleted user
13:59 23.04.2015.

I što ste poduzeli da bankari to shvaćaju....

Avatar bokolo
bokolo
16:23 23.04.2015.

... U potrazi za "krivcima" SDP je "Sada" na kraju mandata bacio oko na banke... ???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije