Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESTIŽAN IZBOR

Laguninu vinu zlatna medalja na Les Citadelles du Vin

Milan Budinski
Foto: Vina Laguna
24.07.2020.
u 20:52

Vina su dobivena isključivo selekcijom najboljeg, ručno branog grožđa s najboljih položaja i proizvedena u limitiranim serijama.

Agrolagunino vino Festigia Riserva LV 2015 jedino je hrvatsko vino koje je na prestižnom vinskom natjecanju Les Citadelles du Vin nagrađeno zlatnom medaljom za kvalitetu. Žiri od više od 50 vinskih stručnjaka na ovom je natjecanju, najstarijem u Francuskoj, ocjenjivao oko 700 uzoraka vina iz 29 država svijeta, a Vina Laguna na njemu su se natjecala osmu godinu zaredom te su u izrazito jakoj konkurenciji dosad ukupno osvojila 15 medalja, od čega 12 zlatnih i 3 srebrne.

– Nagrade s međunarodnih natjecanja znače da su naša vina prepoznata u međunarodnom okruženju, ali su i potvrda visoke kvalitete i priznanje konstantnom trudu i profesionalnom angažmanu cijelog tima stručnjaka Vina Laguna. Za vinsku kuću je od velikog značenja kad se u jakoj konkurenciji vrhunskih vina njezino vino izdvoji i nagradi. Ali, kada spojite vrsne profesionalce, iskustvo, entuzijazam i vrhunsku sirovinu, a u Agrolaguni sve to imamo, odlični rezultati ne mogu izostati – rekao je Vlado Čondić Galiničić, direktor Agrolagune.

Milan Budinski (na slici), direktor vinarstva i proizvodnje, kazao je kako se na 600 ha vinograda trude proizvoditi prepoznatljiva vina u kojima mogu uživati sve skupine potrošača, a u Festigia Riserva liniji je najbolje od najboljeg. Vina su dobivena isključivo selekcijom najboljeg, ručno branog grožđa s najboljih položaja i proizvedena u limitiranim serijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije