Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Krediti do 25 tisuća eura samo uz mjenice i zadužnice kao osiguranje

HBOR
Foto: Shutterstock
PR
Autor
PR članak
17.10.2016.
u 15:59

Hrvatska banka za obnovu i razvitak u suradnji s poslovnim bankama nudi mogućnost financiranja osnovnih i obrtnih sredstava samo uz mjenice i zadužnice kao osiguranje kredita.

Program Mikrokreditiranje uz potporu EU namijenjen je mikropoduzetnicima, fizičkim i pravnim osobama koji zapošljavaju manje od 10 zaposlenika i ostvaruju godišnji poslovni prihod do 2 milijuna eura.

Najviši je iznos kredita u kunskoj protuvrijednosti 25 tisuća eura, a sredstva se mogu koristiti za ulaganja u osnovna ili obrtna sredstva. Rok otplate je do 5 godina uključujući poček do godine dana.

Kreditiranje se provodi putem poslovnih banaka koje su ugovorile suradnju s HBOR-om na provedbi ovog programa. Zahvaljujući potpisanom CIP ugovoru o jamstvu između HBOR-a i EIF-a, ovim programom mikropoduzetnicima je olakšan pristup financiranju zbog znatno smanjenih zahtjeva za instrumentima osiguranja. Za osiguranje povrata kredita poslovna banka će prihvaćati zadužnice od klijenta, a ovisno o procijeni, može zatražiti i mjenice te zasnovati založno pravo na imovini, ali isključivo onoj koja se nabavlja iz sredstava kredita.

Za više informacija o ovom programu možete se obratiti HBOR-u ili jednoj od banaka koje surađuju s HBOR-om na ovom programu:

Kamatnu stopu za krajnjeg korisnika utvrđuje poslovna banka ovisno o procijeni rizika plasmana.

Ovaj program se koristi jamstvom izdanim po Okvirnom programu za konkurentnosti i inovacije Europske unije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?