Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utorak

Kreće isplata potpora za poljoprivrednike, isplaćuje se 1,5 milijardi kuna

Poljoprivreda traktor
Foto: ilustracija
19.06.2015.
u 15:53

Izravna plaćanja poljoprivrednicima većinom se financiraju iz fondova Europske unije, a iz kojih Hrvatska ove godine povlači ukupno 1,67 milijardi kuna. Uz taj iznos, Hrvatska je iz Državnog proračuna izdvojila još 1,34 milijarde kuna

Ministarstvo poljoprivrede preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započet će s isplatom drugog dijela izravnih potpora poljoprivrednicima u utorak 23. lipnja. Na račune 96.819 poljoprivrednih gospodarstava u idućih nekoliko dana isplatit će se ukupno 1,5 milijarda kuna, odnosno 50% preostalog iznosa novca predviđenog za izravna plaćanja u 2015. godini.

Izravna plaćanja poljoprivrednicima većinom se financiraju iz fondova Europske unije, a iz kojih Hrvatska ove godine povlači ukupno 1,67 milijardi kuna. Uz taj iznos, Hrvatska je iz Državnog proračuna izdvojila još 1,34 milijarde kuna, pa je ukupan iznos izravnih plaćanja namijenjen poljoprivrednicima u 2015. godini - 3,01 milijarde kuna. U odnosu na prošlogodišnju isplatu to je 800 milijuna kuna više za hrvatske poljoprivrednike ove godine.

Odmah nakon isplate, Agencija za plaćanja će svakom poljoprivredniku u AGRONET dostaviti Odluku o ostvarivanju prava na potporu za 2014. godinu.

U privitku dostavljamo tablicu Jediničnih iznosa potpore iz 2014. godine. Tablica sadrži prosječne iznose potpore po kategorijama, koji služe isključivo u informativne svrhe. Jedinične vrijednosti za Regionalno plaćanje su procijenjene, a stvarne vrijednosti ovise o raspoloživim pravima na plaćanja.

>> Stigli zahtjevi za 2,7 milijardi kuna potpora iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

Foto: Alcatel

Komentara 2

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:52 19.06.2015.

Ma koji je to hrvatski proizvod kvalitetan?

FI
Fisherman
17:50 19.06.2015.

Te subvencije i uvoz su i unistile seljaka.Nedajte im subvencije, limitirajte uviz na stvarnu potrebu sa istom kvalitetom proizvoda kakvu imaju nasi poljuprivrednici pa da vidite kako ce svi nazad na selo a ne iz sela u grad.Te komunisticke propagandne parole da nam treba industrijalizacija i elektrifikacija to zadrzite za sebe...to je mozda prolazilo 47. ali sad......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije