Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako posuditi novac od prijatelja!?

Credit Point One
Foto: Promo
17.03.2020.
u 09:10

Svi se mi ponekad nađemo u nepredviđenim životnim situacijama kad nam hitno treba novac.

U nastavku donosimo 5 savjeta kako na pravi način posuditi novac od prijatelja te vas također upoznajemo s popularnijim načinom brzog i sigurnog dolaska do novca - s online pozajmicama Credit Point One.

5 pravila za posuđivanje novca od prijatelja ili obitelji

  1. TELEFONSKI RAZGOVOR. Nikad ne tražite novac preko poruke ili e-maila, već nazovite i pitajte. Nije potrebno da prijatelju uzimate dragocjeno vrijeme i nalazite se na kavi samo da bi je na kraju začinili traženjem novca. Telefonski razgovor je najbolji način. Također, ne okolišajte previše u razgovoru, već brzo prijeđite na stvar. Dobijete li negativan odgovor, povucite se i zahvalite.
     
  2. RAZLOG JE VAŽAN. Objasnite razlog zašto vam novac treba, nema mjesta tajanstvenosti jer samo izaziva sumnju kod drugih. Na primjer, možete reći: „Kupio bih si novi auto, no nedostaje mi 2 000 kuna. Odlična je ponuda i ne bih je volio propustiti. Hoćeš li mi pomoći?“  Jako je važna uporaba riječi „hoćeš“ umjesto „možeš“ – jer nije pitanje može li vam netko posuditi novac, već želi li to učiniti. Pojam „hoćeš“ je jako važan u komunikaciji – koristite ga češće.  
     
  3. DRŽITE SE ROKOVA I DOGOVORA. Obavezno dogovorite rok za povrat pozajmice, kao i način (na tekući račun, uživo). Trebate li produženje roka povrata pozajmice, svakako se javite i zamolite prijatelja za razumijevanje te dogovorite pomicanje roka povrata novca.
     
  4. POŠTUJETE OSOBU OD KOJE TRAŽITE NOVAC. Čini se kao vrlo logično pravilo, no oni koji su posudili prijateljima novac nisu jednom čuli nešto poput: „Nije da će tebi taj novac toliko nedostajati, je li tako? Ti odlično zarađuješ.“  Ili nešto poput: „O, što dramiš za 500 kuna kao da ti ih neću vratiti?!“ Takvoj komunikaciji nema mjesta.
     
  5. JEDAN PRIJATELJ, JEDNA POZAJMICA. Nikad, ali stvarno nikad, ne tražite novu pozajmicu, a da još uvijek dugujete toj osobi. Radije proučite mogućnost sigurnih i jednostavnih online pozajmica, nego da si dodatno komplicirate prijateljske ili rodbinske odnose.

Ako vam posudba novca od prijatelja i obitelji nije ugodna te osjećate da vam to kvari odnose s ljudima, za vas je, kao i mnoge punoljetne građane naše zemlje, koji imaju redovita primanja, rješenje online pozajmica. Ne treba vam jamac, već samo tekući račun koji nije blokiran ili zaštićen.

Credit Point One, nebankarska financijska korporacija sa sjedištem u Barceloni, nudi online pozajmice u iznosima od 500 do 20 000 kuna, uz rok otplate od 15 do 180 dana. U slučaju nekih prepreka u vraćanju novca, moguće je produžiti taj rok.

Posjetite internetsku stranicu Credit Point One kako biste saznali više o pozajmicama koje ostvarujete putem interneta – bez potrebe za dolaskom u poslovnicu.

Uživajmo u prijateljstvu – bez priče o novcu!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije