Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVESTCRO

Jiang Yu: Hrvatska ima više jedinstvenih prednosti

InvestCro: Jiang Yu, osnivačica i vlasnica Z-Run WellTon Industry
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/15
12.06.2019.
u 12:04

Nakon istraživanja i procjena koje smo proveli, došli smo do faze sustavnog planiranja u Hrvatskoj, poručila je Jiang Yu

Osnivačica i vlasnica Z-Run WellTon Industry, Jiang Yu, u prezentaciji je izrazila divljenje prema Hrvatskoj, kao i želju za suradnjom i zajedničkim rastom između dviju država u budućnosti.

- Od 2018. godine do danas moji partneri i ja posjetili u deset godina dvadesetak gradova u Hrvatskoj i pregledali više od 40 velikih i malih projekata. Iz naše perspektive Hrvatska ima više jedinstvenih prednosti – geografski smještaj u srcu Europe, pristup Jadranskom moru, članstvo u Europskoj uniji i skorašnji ulazak u Schengen koji će također donijeti Hrvatskoj novi potencijal za razvoj. Osim toga, Hrvatska ima zrele političke okolnosti, predstavlja sigurno okruženje za ulaganja, ima pragmatičnu vladu, pragmatično lokalno vodstvo, bogatu povijest i jedinstvenu kulturu, što privlači pozornost - istaknula je Yu i dodala da su to tek neki od razloga zašto investitori iz Republike Kine pokazuju interes za Hrvatsku. Investicijska aktivnost Kine trenutačno je usredotočena na nekoliko područja – obrazovanje, kulturu, infrastrukturu, promet, turizam, ali i tradicionalne industrije poput proizvodnje morske soli.

InvestCro: Jiang Yu, osnivačica i vlasnica Z-Run WellTon Industry
1/22

- Nakon istraživanja i procjena koje smo proveli, došli smo do faze sustavnog planiranja u Hrvatskoj. Želim zahvaliti svima na povjerenju, našim partnerima, hrvatskoj Vladi, lokalnim vođama, građanima na svim razinama koji su pomogli u našem radu. Kao praktičar, Hrvatska je pokrenula mnoge inicijative za razvoj. Sretna sam što mogu raditi na svim ovim projektima. Radimo s vizijom za bolju budućnost, usmjereni smo na uštedu energiju, zelene vrijednosti, očuvanje okoliša i održivu ekonomiju korisnu za građane. Ovdje smo kako bismo istražili zajednički razvoj, potaknuli suradnju između naših poduzeća i vlada s ciljem da uključimo ljude iz svih slojeva društva, kako bi svima bilo bolje sada i u budućnosti - poručila je Jiang Yu.

Komentara 2

DU
Deleted user
12:19 12.06.2019.

Da, prednost hrvatske je da privlači ruski i kineski kapital sumnjivog porijekla, dok je kapital "zapadnih partnera", Njemačke i SAD-a, zaobilazi u širokom luku i najčešće završi negdje u Srbiji, Rumunjskoj ili Bugarskoj. Eto, to je prava jedinstvena prednost RH.

DU
Deleted user
12:14 12.06.2019.

trebaju na Kinezi da nam kažu tko smo i što imamo, mi to nit vidimo, nit nas briga??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije