Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis InvestCro - Kako do ulagača

Jiang Yu: Hrvatska ima više jedinstvenih prednosti

Nakon istraživanja i procjena koje smo proveli, došli smo do faze sustavnog planiranja u Hrvatskoj, poručila je Jiang Yu
12. lipnja 2019. u 12:04 2 komentara 696 prikaza
InvestCro: Jiang Yu, osnivačica i vlasnica Z-Run WellTon Industry
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/15

Osnivačica i vlasnica Z-Run WellTon Industry, Jiang Yu, u prezentaciji je izrazila divljenje prema Hrvatskoj, kao i želju za suradnjom i zajedničkim rastom između dviju država u budućnosti.

InvestCro: Karlo Beljan KARLO BELJAN Hrvatska je jedna od najpošumljenijih zemalja, to je veliki potencijal za investicije

- Od 2018. godine do danas moji partneri i ja posjetili u deset godina dvadesetak gradova u Hrvatskoj i pregledali više od 40 velikih i malih projekata. Iz naše perspektive Hrvatska ima više jedinstvenih prednosti – geografski smještaj u srcu Europe, pristup Jadranskom moru, članstvo u Europskoj uniji i skorašnji ulazak u Schengen koji će također donijeti Hrvatskoj novi potencijal za razvoj. Osim toga, Hrvatska ima zrele političke okolnosti, predstavlja sigurno okruženje za ulaganja, ima pragmatičnu vladu, pragmatično lokalno vodstvo, bogatu povijest i jedinstvenu kulturu, što privlači pozornost - istaknula je Yu i dodala da su to tek neki od razloga zašto investitori iz Republike Kine pokazuju interes za Hrvatsku. Investicijska aktivnost Kine trenutačno je usredotočena na nekoliko područja – obrazovanje, kulturu, infrastrukturu, promet, turizam, ali i tradicionalne industrije poput proizvodnje morske soli.

InvestCro: Jiang Yu, osnivačica i vlasnica Z-Run WellTon Industry
1 / 22
InvestCro

- Nakon istraživanja i procjena koje smo proveli, došli smo do faze sustavnog planiranja u Hrvatskoj. Želim zahvaliti svima na povjerenju, našim partnerima, hrvatskoj Vladi, lokalnim vođama, građanima na svim razinama koji su pomogli u našem radu. Kao praktičar, Hrvatska je pokrenula mnoge inicijative za razvoj. Sretna sam što mogu raditi na svim ovim projektima. Radimo s vizijom za bolju budućnost, usmjereni smo na uštedu energiju, zelene vrijednosti, očuvanje okoliša i održivu ekonomiju korisnu za građane. Ovdje smo kako bismo istražili zajednički razvoj, potaknuli suradnju između naših poduzeća i vlada s ciljem da uključimo ljude iz svih slojeva društva, kako bi svima bilo bolje sada i u budućnosti - poručila je Jiang Yu.

Milan, Zvonimir Boban shopping downtown
Otvorio dušu
Zvonimir Boban: Napravio sam najveću glupost u životu. Ne mogu sebi to oprostiti
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
  • Deleted user:

    Da, prednost hrvatske je da privlači ruski i kineski kapital sumnjivog porijekla, dok je kapital "zapadnih partnera", Njemačke i SAD-a, zaobilazi u širokom luku i najčešće završi negdje u Srbiji, Rumunjskoj ili Bugarskoj. Eto, to je prava jedinstvena prednost RH.

  • Deleted user:

    trebaju na Kinezi da nam kažu tko smo i što imamo, mi to nit vidimo, nit nas briga??