Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

JANAF d.d. je glavni nositelj hrvatske, ali i europske energetske budućnosti

Janaf
Goran Kovačić/Pixsell
02.12.2021.
u 13:01

Jadranski naftovod d.d. kontinuirano i uspješno pokazuje zašto je jedan od vodećih aktera na području energetike, kako na domaćem tržištu, tako i na međunarodnom.

Uspješnost strateški promišljene poslovne politike Uprave Društva, predvođene predsjednikom Uprave mr.sc. Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom, potvrđena je i najnovijim objavljenim rezultatima za prvih devet mjeseci 2021. godine, u kojem JANAF d.d. bilježi ukupne prihode u iznosu od 565 milijuna kuna koji su veći za 5,3 posto u odnosu na planirane. Osim posvećenosti aktualno dominantnoj djelatnosti transporta i skladištenja nafte i naftnih derivata, društvo je okrenuto i ostvarivanju ciljeva Europskog zelenog plana i realizaciji Strategije niskougljičnog razvoja Republike Hrvatske do 2030. s pogledom na 2050. godinu.

Nakon prethodnog kriznog razdoblja, JANAF d.d. je tijekom protekle i tekuće godine stabilizirao poslovanje, ostvario zavidne poslovne rezultate te investicije usmjerio prema poboljšanju transportno-skladišnog sustava kako bi svojim partnerima i korisnicima osigurao još bolju uslugu. Izvrsni poslovni rezultati zasigurno pridonose tome da je JANAF jedan od ekonomskih protagonista čije poslovanje ima pozitivan učinak na ekonomska kretanja u Hrvatskoj te uvelike poboljšava gospodarsku i društvenu klimu.

Strateški značajne naftne kompanije u ovom dijelu Europe i šire, kao što su INA, MOL, NIS, Crodux, BP, Glencore, Petraco i Litasco, samo su neke od kompanija koje su prepoznale JANAF kao sigurnog i pouzdanog poslovnog partnera.

Sukladno zelenim prioritetima i u svrhu sigurnog transporta i skladištenja nafte, JANAF je ove godine investirao oko 87 milijuna kuna u spremnički prostor, sustave nadzora, upravljanja, sigurnosti i zaštite te digitalnu transformaciju poslovnih procesa.

„Ciljevi i stavovi ove Uprave vrlo su jasni. Poslovna politika JANAF-a orijentirana je ka sigurnoj opskrbi energijom, uzimajući pritom u obzir smjernice i načela energetsko-klimatskih i gospodarskih strategija europskih država, koja su neophodna za realizaciju Zelenog plana te energetske strategije hrvatske Vlade. Gospodarstvo Europske unije nužno je učiniti klimatski i ekološki održivim te do 2050. godine neto emisiju stakleničkih plinova svesti na nulu. Upravo zbog toga, djelujemo na provedbi tranzicije na niskougljičnu ekonomiju i tako doprinosimo oblikovanju kvalitetnije energetske budućnosti“, naglašava predsjednik Uprave mr. sc. Adanić.

Zelena tranzicija i održiva ekonomija postale su imperativ poslovanja kompanije, zbog čega JANAF u ulozi predvodnika prelaska na zelenu ekonomiju, nije usredotočen isključivo samo na prihode i poslovne rezultate kompanije, već i na razvoj zajednice, društveno odgovorno poslovanje i modernizaciju skladišno-naftovodnog sustava.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije